• C Novo mesto
  • 08:43
  • Pon, 23.05.2022

Jelinčič pravi, da prihaja novi ‘lockdown’, Beovićeva pa, da naj se pripravimo

Pametno je, da se pripravimo na naslednji epidemični val, je dejala vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. Kot je dodala, ne gre za “nobeno strašenje”, pač pa za to, da je bolj kužna delta varianta novega koronavirusa v bližini. Pri tem je poudarila pomembnost cepljenja, nanj pa je opozorila tudi infektologinja Tatjana Lejko Zupanc. Kot je še dejala Beovićeva v izjavi za medije ob robu podelitve priznanj za izjemne strokovne in znanstvene dosežke Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, bi bilo najslabše od vsega, da bi si pred prihodom nove variante zatiskali oči.

Jelinčiča skrbi za gospodarstvo

Podobnega mnenja je tudi prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je na Facebooku objavil: »Govori se, da ni vprašanje če, ampak kdaj nas čaka novi lockdown. Dejstvo je, da gospodarstvo ne bo zdržalo še enega zaprtja in da bi jih to spravilo le na kolena. Kdo torej želi, da do tega pride? Kdo želi uničiti slovensko gospodarstvo? So v ozadju Soroševi plačanci?,« je zapisal.

Poziv k cepljenju

Še včeraj je minister za zdravje Janez Poklukar ponovno pozval k cepljenju proti covidu-19. Odgovorno je, da ta trenutek pristopimo k cepljenju, ki je ključni ukrep za obvladovanje epidemije, je poudaril. Posvaril je tudi pred širjenjem bolj nalezljive, delta različice novega koronavirusa. Verjame, da si nihče ne želi ponovnega zapiranja družbe.

35 okužb

V Sloveniji so v ponedeljek ob 1643 PCR testih potrdili 35 okužb z novim koronavirusom, je sporočila vlada. Tretji zaporedni dan ni umrl noben bolnik s covidom-19, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa je padlo pod 30.

NaDlani.si; Foto: youtube

cvetličarna