• C Novo mesto
  • 12:42
  • Ned, 14.04.2024

Joj, to morate videti, kako so se pošalili na račun Urške Klakočar Zupančič

Marsikje so se že začele pustne prireditve, ki bodo vrhunec dosegle ta konec tedna. V dogajanje se je vključila tudi občina Vransko, ki je ob tem zapisala:

»Na Vranskem je 4. februarja prevzela oblast pustna vlada generalov Vranarjev, ki jih je vodil Aleksander Reberšek.  Ob prevzemu je povedal, da so uradne prostore Občine zapečatili že ob 00.01 istega dne. Občinsko blagajno jim je odprla sama županja Nataša Juhart, pri kateri niso zaznali znakov begosumnosti. Pustno vlado je zaskrbelo stanje blagajne, saj je bila prazna, a je glavni general povedal, da se bodo že znašli in se zgledovali po naši vladi.

General Reberšek je predstavil najpomembnejše smernice pustne vlade in navedel tradicionalne sklepe, ki so nujni za njeno delovanje. Premierno so zbranim pokazali primerek vrhunskega računalnika, saj so bili prav vranski generali prvi, ki so z vojsko vdrli v skladišče prenosnih računalnikov.

Sta se pa najpomembnejšega dogodka na Vranskem poleg kurentov udeležila vidna predstavnika vlade, predsednik dr. Robert Golob in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.«

Dodajmo, da je pretekli teden po predstavitvi predloga zakona o izrednem zvišanju pokojnin vnel oster besedni dvoboj med predsednico DZ Klakočar Zupančič in predlagateljem zakona Pavlom Ruparjem. “Ne derite se vi name, vi niste nič,” ji je zabrusil Rupar. Prislužil si je dva opomina. Sejo je spremljalo tudi nekaj upokojencev na balkonu Državnega zbora. Ob njihovem  ploskanju ob govorih nekaterih poslancev jim je tudi zagrozila, da jih bo poslala iz dvorane.

N. D.; Foto: YouTube