• C Novo mesto
  • 01:57
  • Pet, 31.03.2023

Joker Out predstavili evrovizijsko Carpe Diem, nekateri spet ogorčeni: Nima tistega ‘something special’ efekta

Skupina Joker Out je v nocojšnji televizijski oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero bodo Slovenijo maja zastopali na evrovizijskem izboru v Liverpoolu. RTV Slovenija je namreč letos namesto izbora Ema evrovizijskega predstavnika izbrala na interni način. Petčlanska zasedba, v kateri so Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), so skladbo izvedli po tem, ko so jo ustvarili v hamburškem studiu s producentom Žaretom Pakom, ob tem pa so predstavili tudi videospot, ki je nastal v Ljubljani.

Uresničitev otroških sanj

V oddaji so povedali, da je Eurosong zaznamoval njihova otroška leta, nastop na njem pa bo, kot je dejal Cvjetićanin, uresničitev otroških sanj. V prestolnici skupine The Beatles, kjer bo tekmovanje potekalo namesto v Ukrajini, se bodo 11. maja v drugem predizboru potegovali za morebitni nastop v finalu, ki bo na sporedu 13. maja. Voditeljica oddaje Miša Molk je ljubljansko skupino, ki deluje od leta 2016, predstavila kot najbolje prodajane domače izvajalce lanskega leta, za nastop na največjem tekmovanju v popularni glasbi pa so prepričali s kakovostjo, ambicioznostjo in nalezljivo sproščenostjo. Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. V njej med drugim sporočajo, da ne bodo sodelovali pri “igri sovraštva”.

Z gosti obudili tudi nekatere pretekle slovenske predstavnike

V oddaji so Joker Out skupaj z gosti obudili tudi nekatere pretekle slovenske predstavnike na tem vseevropskem glasbenem tekmovanju. Občinstvo so spomnili na skladbe Samo ljubezen skupine Sestre v izvedbi s Tomažem Miheličem, No One z Majo Keuc oziroma Amayo, Energy z Nušo Derenda in Disco s Filipom Vidušinom. Nastopila je tudi srbska kantavtorica Konstrakta s skladbo In Corpore Sano, s katero je na tekmovanju za pesem Evrovizije sodelovala lani.

Kaj pa pravijo spletni komentatorji?

Novemu predstavniku na Evroviziji je sicer publika kar naklonjena, se pa najde kar nekaj kritik. »Po mojem mnenju pesem sicer ni slaba, ni pa primerna za Evrovizijo, kot je bila včasih … Kakršna je pa Evrovizija zdaj, pa je od takrat, ko so zmagale tiste zverine, žal itak vse primerno …«, »Meni pa je pesem čisto mimo, nevšečna, neslušljiva, neevropska. Nima tistega “something special” efekta. Moje mnenje pač,« »Podobna lanski. Odlični predzadnji v predizboru.«

N. D., STA; Foto:  Koka Press, Katja Kodba