• C Novo mesto
  • 00:55
  • Tor, 29.11.2022

Kim Kardashian West: Končno spregovorila o bipolarni motnji svojega moža

Kim Kardashian West je končno prekinila molk in spregovorila o mentalnem stanju svojega moža, slavnega raperja Kanye Westa. Včeraj je na spletnem omrežju Instagram, svojim sledilcem sporočila, da njen mož trpi za bipolarno motjo.

“Kot vas večina že ve, Kanye trpi za bipolarno motnjo. Vsak, ki ima isto bolezen ali pa ima ljubljeno osebo, ki trpi za to boleznijo, vedo kako neverjetno komplicirano je to bolezen razumeti. O tem, nikoli nisem javno spregovorila, niti o tem, kako je to vplivalo na nas, kot družino saj, sem zelo zaščitniška do svojih otrok, ter Kanyeve pravice do zasebnosti.” Povedala je tudi, da se je odločila, da bo spregovorila o tem ravno zaradi napačnih prepričanj ter velike stigme okoli bipolarne bolezni.

 

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

“Razumem, da bo Kanye vedno predmet kritiziranja, saj je javna oseba in njegova dejanja včasih v ljudeh spodbudijo močna čustva ter mnenja. Je genialna, a zapletena oseba”

 

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

 

“Tisti, ki so mu blizu, poznajo njegovo srce in razumejo, da včasih njegove besede niso v skladu z njegovimi nameni. Življenje z bipolarno motnjo, ne pomanjšuje njegove vednosti in ne izpodbija njegovih sanj ali njegovih kreativnih idej. To je del njegove genialnosti in kot smo že vsi bili temu priča, se je ogromno njegovih velikih sanj, uresničilo.”

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

Photo: Kim Kardashian West Instagram story screenshot

 

“Lepo naprošam vse medije in javnost, da nam namenijo malce empatije in razumevanja, ki je potrebna, da to prebrodimo.”

Kanye trenutno očitno doživlja še eno epizodo bipolarne motnje, saj je na twitterju eksplodiral in v tvitih začel blatiti svojo ženo in svojo taščo Kris Jenner. Objavil je tudi screenshot sms sporočil, ki jih je pošiljal svoji tašči Kris Jenner, v katerih ji grozi z “vojno”. Poleg tega so se nekateri mediji na to novico, odzvali zelo plehko in v svojih člankih obtoževali Kim, da je kriva za bipolarno motnjo svojega moža.

V enem izmed tvitov je povedal, da so ga skoraj pod prisilo odpeljali na psihiatrični oddelek. Kanye se z bipolarno motnjo sooča že vrsto let, vendar si ne želi zdravljenja v kakršni koli obliki, saj je prepričan, da mu ta motnja pomaga pri njegovi edinstveni kreativnosti. Omenjal pa je tudi, da se od Kim želi že nekaj časa ločiti, njo ter njeno mamo Kris Jenner, obtožil “belega nadvladovanja”, ker je Kim spregovorila o njegovi bolezni. Spet v drugem tvitu pa je govoril, kako je rešila njegove otroke v imenu Jezusa.

Pripravila: Neža P., Foto: Kim Kardashian West- Instagram Story screenshot