• C Novo mesto
  • 17:17
  • Pon, 20.05.2024

Koliko otrok ima v resnici Elon Musk?

Čeprav je Elon Musk najbogatejši človek na svetu s približno 192 milijard dolarjev premoženja in posledično seveda izjemno poznana osebnost, se je skozi svoje življenje kljub vsemu poznanstvu trudil, da družinske zadeve ostanejo kar se da skrite pred očmi javnosti. To pa pomeni, da je zaradi tega zelo malo znanega o njegovi družini oziroma potomcih.

Pravzaprav je bil ta konec tedna slavni Musk ponovno v središču medijske pozornosti, potem ko je bilo v javnosti objavljeno nedavno rojstvo njegovega otroka, tretjega, ki ga ima s pevko Grimes, svojo trenutno ženo. Malček je tako postal že enajsti otrok novega lastnika Twitterja – družbenega omrežja, ki se po novem imenuje X – pozornost pa sta pritegnila tudi zaradi imena, ki sta ga srečna starša nadela svojemu malčku.

Glede na recenzijo Elonove biografske knjige New York Timesa, ki bo kmalu izšla, sta mogotec in pevka na skrivaj pozdravila svojega tretjega skupnega otroka, točen datum rojstva pa zaenkrat ostaja javnosti neznan. Je pa ameriški časnik razkril ime novorojenčka, ki seveda ne bi moglo biti manj ekscentrično kot ime njegovih bratov, saj se je par odločil, da ga poimenuje TechnoMechanicus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pubity (@pubity)

A da bi se izognila težavam z dolžino imena ali njegovo izgovorjavo, sta se ponosna starša odločila, da bosta Tau poimenovala tudi v bolj ljubkovalnem in pomanjševalnem pomenu. Poleg ‘Taua‘ sta skupna otroka trenutnih zakoncev še sostarša svoji 1-letni hčerki Exo Dark Sideræl z vzdevkom ‘Y’ in njunim sinom X Æ A-12, z vzdevkom AE A -XII, ki je star 3 leta.

Leta 2021 je Elon Musk postal oče dvojčkov, ki ju je dobil s Shivon Zilis, direktorico operacij in posebnih projektov pri Neuralinku. V tem konkretnem primeru je ime malčkov neznano. Znano pa je, da je materin priimek del imen mladoletnikov, ki imata torej dva priimka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MR MUSK (@elon_musk__tesla01_x)

Leta 2000 sta se Elon in njegova takratna partnerica, kanadska pevka Justine Wilson, soočila s hudim udarcem, saj ju je doletela najhujša možna izguba za starša. Njuna hčerka Nevada Alexander je tragično umrla le 10 dni po rojstvu zaradi sindroma nenadne smrti.

Po težki izkušnji izgube prve hčerke sta si Musk in Wilsonova odločila dati novo priložnost kot starša, a sta se v tistem trenutku odločila za zunajtelesno oploditev in dobila sta dvojčka Griffina in Vivian. Vendar pa je o njiju znanih le malo podrobnosti, saj sta se raje držala zunaj očetovega javnega življenja.

Z Justine Wilson je imel Elon Musk tudi trojčke, ki jima jih je januarja 2006 prav tako uspelo dobiti s pomočjo zunajtelesne oploditve. Omeniti pa velja, da Musk in Wilson po rojstvu zadnjih treh otrok nista dolgo zdržala kot par, zato sta se ločila in si od leta 2008 delita skrbništvo nad petimi otroki.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram