• C Novo mesto
  • 20:38
  • Sob, 10.04.2021

Komentatorji zlili gnojnico po ‘molitvi’ Ane Soklič, tudi Avstrijci pošiljajo Amen na Evrovizijo

Pisali smo že, da bo pevka Ana Soklič Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Amen. Skladbo v angleškem jeziku je RTV Slovenija razkrila v oddaji Ema, za katero jo je tudi premierno odpela. Pri produkciji je sodelovalo več kot 60 ljudi. Na velikem evrovizijskem odru jo bo prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja.

»Navdih za skladbo je običajno življenje samo. Veliko je stvari, ki me navdihujejo v življenju, in nekako črpam iz sladko-grenkega. Da je pesem nastala v tako elitni zasedbi, pomeni vse. To je bila moja dolgoletna želja, ki se mi je uresničila,« je v pogovoru za MMC pred letošnjo Emo dejala Ana, ki se je nekoč predstavila tudi v šovu X Factor. Dodajmo še, da je za glasbo poskrbela skupaj z Žigo Pirnatom in Bojanom Simončičem, za besedilo pa skupaj s Pirnatom in ameriškim avtorjem več uspešnic Charliejem Masonom, ki je med drugim sodeloval z Miley Cirus in podpisal zmagovalno evrovizijsko skladbo iz leta 2014 Rise Like a Phoenix v izvedbi Conchite Wurst.

Komentarji pa po slišanem niso najbolj prijazni:

Že pred tem je bilo razkrito, da bo avstrijski predstavnik Vincent Bueno svojo evrovizijsko skladbo za letošnje leto predstavil marca. Zdaj pa so mediji zapisali, da bo Vincent na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije zapel pesem Amen. Njen uradni izid se pričakuje 8. marca.

NaDlani.si; Foto: youtube