• C Novo mesto
  • 04:04
  • Čet, 30.05.2024

Konec sage družine Kardashian!

saso avsenik

Kim Kardashian West je oboževalce v objavi na Instagramu obvestila, da se bo njena družina po 20 sezonah “poslovila” od priljubljenega resničnostnega šova.

Dolgoletni resničnostni šov “Keeping Up with Kardashians”, ki je bil mešanica novic o slavnih, družinskih pretresov in sponzorstva blagovnih znamk, se bo prihodnje z 20. sezono končal, je v torek zvečer na Instagramu, kjer ima 188 milijonov sledilcev, sporočila Kim Kardashian.

V svoji objavi Kim Kardashian ni navedla razloga za konec serije, ki je debitirala leta 2007. 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Za naše neverjetne oboževalce –

S težkimi srci smo se kot družina težko odločili, da se poslovimo od serije Keeping up with the kardashians.

Po 14 letih, 20 sezonah, na stotinah epizod in številnih spin-off oddajah smo nadvse hvaležni vsem tistim, ki ste nas vsa ta leta spremljali – skozi dobre in slabe čase, srečo , solze, skozi številna razmerja. Za vedno bomo hranili te čudovite spomine in nešteto ljudi, ki smo jih na tej poti srečali.

Hvala tisočem posameznikom in podjetjem, ki so bili del te izkušnje in kar je najpomembneje, prav posebna zahvala Ryanu Seacrestu, ker je verjel v nas, televizijski mreži E!, ki ste vse skozi bili naš partner in naši produkcijski ekipi Bunim / Murray, ki je vložila nešteto ur v dokumentiranje naših življenj.

Naša zadnja sezona bo na sporedu v začetku prihodnjega leta 2021.

Brez oddaje Keeping up with the Kardashians, danes ne bi bil tam, kjer smo. Tako neverjetno sem hvaležen vsem, ki so v zadnjih 14 neverjetnih letih gledali in podpirali mene ter mojo družino. Ta oddaja nas je izoblikovala v to, kar smo danes in za vedno bom v dolgu vsem, ki so igrali pomembno vlogo pri oblikovanju naše kariere in spreminjanju našega življenja za vedno.

Z ljubeznijo in hvaležnostjo,

Kim

Foto: Instagram

Foto: Instagram

V oddaji so sodelovali Kim Kardashian in njene sestre Kourtney, Khloé, Kendall in Kylie, njihov brat Rob in njihova mama Kris Jenner. Tiskovni predstavnik mreže E !, ki je serijo skozi 14 let predvajala, je v izjavi dejal: “Zahvaljujemo se celotni razširjeni družini in našim produkcijskim partnerjem Bunim Murray in Ryan Seacrest Productions, da smo se skupaj lotili te globalne znamenitosti.”

V preteklih letih je oddaja gledalcem ponudila iskren pogled na družinsko dinamiko in težave v odnosih. Na E-ju pa so poleg tega ustvaril še več spinoff oddaj! Pomembni trenutki in kontroverznosti, ki so bili izpostavljeni v oddaji in zunaj nje, vključujejo Kim Kardashian, ki je vložila zahtevo za ločitev po skoraj dvomesečni poroki s Krisom Humphriesom, več obtožb družinskih članov, da so sodelovali pri sistematičnem rasizmu in vrsto škandalov ter goljufij, ki so obkrožali pomembne družinske družine člane.

Ga. Kardashian in njena družina so bili mojstri v temu, kako pritegniti pozornost in to izkoristiti za donosnost, kar se je po besedah Roberta Thompsona, profesorja televizije in popularne kulture na univerzi v Syracuse, izmuznilo njihovim predhodnikom v resničnostnih šovih.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Po njegovih besedah so Kardashiansi “osvojili” žanr resničnostnega šova. “Uspeli so izkoristiti vrsto veščin, prav posebnih veščin, ki so jih imeli, katere prej niso imele posebne vrednosti in uspelo jim je ustvariti žanr zabave, za katerega so bili popolnoma primerni.”

“Oddaja je v bistvu govorila o tem, kako je bilo videti, ko je nekdo hodil skozi življenje in iskal slinavo pozornost,” je dejal. “In izkazalo se je, da je bil način njihovega dela nekako bolj zanimiv.”

Oddaja je postala tudi krma za družabna omrežja s kratkimi video in zvočnimi posnetki Kardashianov, ki se prepirajo ali odhajajo na počitnice, ki se uporabljajo za meme in GIF-e. Družina je zavladala družbenim omrežjem, zbrala je na milijone privržencev in oboževalcem olajšala sprotno obveščanje o najnovejših novicah in prebivališču, ne da bi morali sedeti in gledati njihov resničnostni šov.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Med oddajo se je Kim poročila z reperjem Kanyejem Westom in jima rodila dva otroka. (Nadomestna mati jima je rodila še dva.) Tudi Caitlyn Jenner je prestopila, potem ko se je v oddaji pojavila kot Bruce Jenner.

V zadnjem času je gospa Kardashian postala aktivistka za reformo kazenskega pravosodja. Leta 2018 je osebno lobirala pri predsedniku Trumpu, da je olajšala kazen 63-letnici Alice Marie Johnson, ki je dosmrtno prestajala zapor zaradi nenasilne obsodbe zaradi mamil. Predsednik je po republikanski nacionalni konvenciji, gospo Johnson pomilostil.

Dame klana Kardashian pa so si  skozi leta ustvarile svoja podjetja, ki jih vodijo same. Kylie Jenner je s svojim podjetjem Kylie Cosmetics zavladala kozmetičnemu svetu in si prislužila naslov milijarderka. Kim Kardashian je ustvarila tri svoje blagovne znamke KKW Beauty, KKW Fragrance ter Skims. Khloe Kardashian je so-ustvarila uspešno podjetje Good American, ki je v bistvu trgovina z oblačili. Kourtney je danes gurujka zdravih nasvetov na spletnih omrežjih in je s tem znanjem usvarila spletni blog Poosh

 

Pripravila: N.P., Foto: Instagram