• C Novo mesto
  • 20:28
  • Čet, 30.06.2022

Kot strela iz jasnega: Jerca Legan in Milan Cvikl se ločujeta!

Slovenske novice poročajo, da se zakonca Cvikl po trinajstih letih ločujeta. Dodajajo tudi, da je njuna ločitev kot strela z jasnega udarila pred dnevi, ko sta se na družabnih dogodkih v Ljubljani pojavila vsak posebej. »Ne želim komentirati,« je na vprašanje Siola, ali se s politikom Socialnih demokratov Milanom M. Cviklom res ločujeta, odgovorila antropologinja, publicistka, filantropistka in igralka Jerca Legan Cvikl.

Predsednik republike Borut Pahor je v DZ poslal predloga za imenovanje Jane Ahčin za predsednico računskega sodišča ter Milana Martina Cvikla za viceguvernerja Banke Slovenije. Kandidata potrebujeta podporo vsaj 46 poslancev.

Milan je leta 2009 po odmevni medijski ločitvi od nekdanje žene, kronal ljubezen z nekdanjo novinarko, ki je sicer velik del življenja preživela na Dolenjskem, s poroko. Njuna poroka minila za visokimi ograjami, daleč od oči javnosti, tako da so fotografi raznih medijev ostali praznih rok. A pred poroko vsaj nevesta ni bila tako skrivnostna in je za portal zadovoljna.si je namreč razkrila, da ji je poročno obleko oblikovala Maja Ferme in da gre za kreacijo, ki ni prav tipična poročna obleka, tako da jo bo še lahko oblekla. Hkrati je spregovorila tudi o svoji ljubezni do omenjenega politika in dejala, da se je v Cvikla zaljubila na prvi pogled.

Milan Martin Cvikl je slovenski politik in ekonomist. Pred vstopom v politiko je deloval v Banki Sloveniji, Svetovni banki in v Novi Ljubljanski banki. 20. aprila 2004 je postal minister brez resorja, pristojen za evropske zadeve. V času Pahorjeve vlade je bil generalni sekretar Vlade Republike Slovenije, dokler ni bil leta 2010 izvoljen za člana Evropskega računskega sodišča. Od avgusta 2020 je finančni strokovnjak in podpredsednik za programiranje in razvoj pri Jadranskem svetu, zavodu za sodelovanje v regiji v lasti Marka Voljča in Dejana Novakovića.

Leta 2009 se jima rodil prvi sin Ruben, po letu in pol po rojstvu prvorojenca sta dobila še enega fantka, poimenovala sta ga Titan. Milan M. Cvikl ima iz prvega zakona z Manico že dva otroka – Lano in Tilna.

N. D: Foto: facebook

sejmi
pomurski sejem