• 16.9C Novo mesto
  • 03:56
  • Tor, 04.08.2020

Legendarnega humorista ni več! »Običajno sva si izmenjala vesele novice, tokrat mu pišem v slovo«

V Zagrebu je v ponedeljek zvečer umrl priljubljeni hrvaški televizijski, filmski in gledališki igralec Martin Sagner, poročajo hrvaški mediji. Najbolj je bil znan po vlogi Dudeka v hrvaški humoristični nadaljevanki Gruntovčani.

Sagner se je rodil leta 1932 v Novigradu Podravskem. Njegovo kariero je najbolj zaznamovala vloga Andrije Draža Katalenića – Dudeka v nadaljevanki Gruntovčani iz sredine 70. let minulega stoletja. Številnim gledalcem na območju bivše Jugoslavije se je v spomin zapisal kot simpatični in preprosti kmet Dudek iz Podravine. S partnerko v nadaljevanki, hrvaško igralko Smiljko Bencet, ki je nastopala v vlogi Dudekove žene Regice, je ustvaril neponovljivo kemijo, je danes poročal portal epodravina.hr, kjer so tudi izpostavili Sagnerjevo naklonjenost Podravini.

Danes sem žalosten. Za vedno sem izgubil dragega prijatelja. Običajno sva si izmenjala vesele novice, tokrat mu pišem v…

Objavil/a Vinko Simek dne Torek, 12. november 2019

Poslanska mandata

Ob neki priložnosti je za hrvaške medije povedal, da je vloga Dudeka zaznamovala tudi njegova poslanska mandata v hrvaškem saboru v prvi polovici 90. let. Pred tem je v vrstah hrvaške vojske sodeloval v vojni na Hrvaškem. »Danes sem žalosten. Za vedno sem izgubil dragega prijatelja. Običajno sva si izmenjala vesele novice, tokrat mu pišem v slovo,« je humorist Vinko Šimek na Facebooku sporočil novico.

NaDlani.si; Foto: facebook