• C Novo mesto
  • 12:27
  • Čet, 22.02.2024

Luka Dončić postal očka in odigral nepozabno tekmo, po tekmi spregovoril o hčerki

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ob vrnitvi na parket severnoameriške lige NBA ni mogel preprečiti domačega poraza proti Oklahoma City Thunder s 120:126. Ob tem je novopečeni očka dosegel trojni dvojček s 36 točkami, 15 skoki in 18 asistencami.

Vidno utrujen Dončić

Dallas je dvoboj dobro odprl, a je nato Oklahoma vodila tako rekoč celoten dvoboj in imela na začetku zadnje četrtine kar 24 točk naskoka (111:87). Nato pa je na sceno stopila domača zasedba, ki je ta zaostanek po neverjetnem delnem izidu 30:0 obrnila v prednost s 117:111 pred zadnjimi štirimi minutami.

Zgolj v tem času je Dončić dosegel 14 točk in sedem asistenc, nato pa se je tako Slovencu kot ostalim soigralcem pri Dallasu znova ustavilo. Vodili so še s 120:116, a v zadnjih dobrih dveh minutah niso dosegli niti koša, kar je letos zanesljivo moštvo Thunder izkoristilo in vpisalo 13. zmago. Za Dallas je bil to na 19. tekmi osmi poraz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Na koncu vidno utrujeni Dončić je s rožnatimi športnimi copati, na katerih je bil zapis Gabriela v čast pred kratkim rojene hčerke, odigral tako rekoč celotno tekmo. V 45:59 minute na parketu je dosegel 36 točk, 15 skokov in 18 podaj za svoj 59. trojni dvojček v rednem delu NBA. S tem se je na večni lestvici Ljubljančan izenačil z Larryjem Birdom.

Dotaknil se je tudi delnega izida 30:0

»Najprej, za mano je najlepši dan mojega življenja ob rojstvu otroka, današnji obračun pa je bil prav tako velik vrtiljak čustev. Žalosten sem, ker tekme nismo dobili, toda močno smo se potrudili. Ekipa je bila v tretji in zadnji četrtini impresivna. Večkrat moramo igrati tako, in če bomo, bomo dobili veliko tekem,« je po porazu na novinarski konferenci dejal novopečeni očka. Svoji hčerki je posvetil tudi športne copate, ki so bili tokrat v rožnatih odtenkih s pripisom Gabriela in srčkom.

Dotaknil se je tudi delnega izida 30:0 na začetku zadnje četrtine. Po podatkih lige NBA od leta 1996/97, ko so začeli bolj podrobno meriti statistiko, še nobeni ekipi ni uspel takšen delni izid. Pred tem je ta čast pripadala Cleveland Cavaliers v obdobju, ko je zanje igral LeBron James. V začetku decembra 2009 so proti Milwaukee Bucks dosegli 29 zaporednih točk.

“To je bil nor preobrat. Igrali smo z veliko energije kljub številnim manjkajočim košarkarjem. Tekma je bila težka, a vrnili smo se in na koncu skoraj zmagali. Kot sem že dejal, sem žalosten, ker nismo zmagali. Vseeno je bila to dobra predstava ekipe,” je dodal Dončić.

STA, N. D.; Foto: