• C Novo mesto
  • 06:03
  • Sob, 23.09.2023

Madonna slavi 65. rojstni dan in potrjuje nove koncerte

Slavna pevka Madonna se je v zadnjem obdobju svojega življenja borila z resnimi zdravstvenimi težavami, a jih je očitno uspešno premagala. Ob ravnokar dopolnjenem 65. rojstnem dnevu se vrača tudi na turnejo in potrjuje, da ohranja datume na svoji skrajšani turneji ob praznovanju štirih desetletij kariere.

Plavolasa svetovna pevska ikona bo nastopila 1. in 2. novembra v Palau Sant Jordi v Barceloni, omenjeni koncerti pa so že zdavnaj razprodani. Čeprav so bili koncerti napovedani že kar nekaj časa nazaj, pa so bili datumi ravno zaradi Madonninih zdravstvenih težav pod velikim vprašajem. Oboževalci so si zdaj lahko končno oddahnili, saj je pevka zagotovila, da so potrjeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Huda bakterijska okužba je legendarno pevko, tekstopisko in producentko 24. junija letos tako prizadela, da je pristala na oddelku intenzivne nege newyorške bolnišnice. Po okrevanju je sedaj vendarle potrdila evropske datume TheCelebration Toura z nekaj spremembami in prekinitvami. Turneja, zasnovana v čast njene dolge in uspešne kariere, se bo začela oktobra v Londonu in končala novembra v Barceloni.

Po sprejemu na oddelek intenzivne nege newyorške bolnišnice zaradi resne bakterijske okužbe, katere podrobnosti niso bile razkrite javnosti, je umetnica po besedah ​​vojega predstavnika Guya Osearyja odpovedala del turneje. Gre za eno najbolj ambicioznih turnej vsestranske umetnice, rojene 16. avgusta 1958 v Bay Cityju (Michigan). Prvotno je imela turneja v planu več kot 80 koncertov po Severni Ameriki in Evropi, a so jo zajezile resne zdravstvene težave pop dive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madonna, ki s svojimi otroki trenutno počiva na Portugalskem, je v izjavi za javnost povedala, da je, ko se je zbudila v bolnišnici, najprej pomislila na svoje otroke in nato na oboževalce. »Nisem želela razočarati nobenega kupca vstopnice za svoje koncerte ali tistih, ki so v zadnjih nekaj mesecih neutrudno delali za ustvarjanje moje predstave. Nerada razočaram kogar koli, zato mi je še toliko bolj pomembno, da vsaj večino koncertov ne glede na vse vendarle izvedem,” je dejala.

Po praznovanju svojega 65. rojstnega dne je očitno priljubljena pevka vendarle sklenila, da si tako pomemben mejnik, kot je 40 let uspešne kariere, kljub vsem preprekam in težavam zasluži, da se ga proslavi na takšen način, kot je bilo sprva načrtovano. Madonna tako bolezenskim tegobam ni dopustila, da bi ji pokvarile napovedano svetovno turnejo, s katero bi rada počastila svoje zveste oboževalce. Turneja se bo tako očitno nadaljevala po načrtovanem scenariju, ki si ga je plavolasa pevka zamislila že na začetku.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram