• C Novo mesto
  • 19:03
  • Pon, 15.04.2024

Mariboska glasbena skupina objavila žalostno vest: Martin, počivaj v miru

»Globoka žalost reže v srce, ko se pripravljamo na slovo od tebe. Tvoj odhod bo pustil veliko praznino. Vsi trenutki, ki smo jih preživeli skupaj, so bili tako dragoceni. Hvala ti, ker si bil vedno stabilen del banda, bil si Prijatelj in bil si Brat. Vemo, da bomo spet igrali skupaj … v nekem drugem času, v neki drugi dimenziji. Nikoli te ne bomo pozabili in vedno boš imel posebno mesto v naših srcih. Martin, počivaj v miru. Radi te imamo. Tvoji Pirhalteri …,« so žalostno vest sporočili (objavljamo v originalnem zapisu, op. p. ) člani mariborskega grunge in hard rock banda PirhAlter.

Iskreno sožalje tudi iz našega uredništva …

Umrl tudi član Okroglih muzikantov

Spomnimo, potem ko je pred nekaj meseci med glasbeniki zaokrožila vest o hudi bolezni izjemnega muzikanta Francija Vrbovška, je pred dnevi kitarist, trobentar, harmonikar, bobnar, vokalist ter dolgoletni član Okroglih muzikantov umrl. Ansambel  je namreč na svojem Facebook profilu sporočil, da je huda bolezen vzela njihovega dolgoletnega člana. Vsestranski glasbenik je bil tudi oče dveh otrok, dočakal je  le 41 let.

Franci Vrbovšek je bil član priljubljenih in priznanih Okroglih muzikantov celi dve desetletji. Z njimi je posnel največje uspešnice in požel številne uspehe doma in v tujini. Tako kot ostali člani, se je tudi on priučil igranja številnih inštrumentov, njegova prva ljubezen pa je bila zagotovo kitara, od katere se je le redko ločil.

N. D.; Foto: Shutterstock