• C Novo mesto
  • 01:56
  • Tor, 18.01.2022

Marjetka Vovk in Raay na Instagramu sporočila veselo novico

»Raaya prosjačim za datum, kdaj bova izdala novo pesem, že dva tedna,« je svojim sledilcem na Instagramu zaupala Marjetka Vovk, češ da moža že 14 dni prosi za datum izida nove pesmi.  Očitno je kamera pomagala pri odločitvi, Raay je kot iz topa izstrelil, da bo izid pesmi 30.novembra. Oboževalci, sodeč po komentarjih, upajo, da bo pesem božično obarvana, kot se za december spodobi. Ob tem sta najavila tudi videospot v njem pa bo nastopila znana slovenska igralka, Nina Ivanič Rep. Slednja je novičko že delila s spletnimi prijatelji in jo podkrepila s fotografijo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maraaya (@maraayamusic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Ivanič (@ivanic.nina)

 

Kakor koli, Marjetka je septembra glasbene navdušence razveselila z duetom z Janom Plestenjakom, s katerim sta izdala čutno balado V naju še verjamem. »Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri … pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni,« je o skladbi razmišljal Jan Plestenjak.

Kdo sta Maraaya?

Maraaya je slovenski pop duo, ki sta ga leta 2014 ustanovila Marjetka Vovk in Raay. Ime je kombinacija njunih imen. Leta 2015 sta s skladbo Here for You nastopila na finalu Evrovizije in zasedla končno 14. mesto. Ob pomoči in mednarodnem sodelovanju s priznano Estonsko ekipo Vita Pictura sta kot ena od redkih slovenskih izvajalcev prišla do uradnega VEVO kanala na spletnem portalu YouTube.

Poleg tega je Ray nastopal na televiziji, kot sodnik v oddaji Misija Evrovizija, Marjetko pa vidimo v vlogi žirantke v šovu Slovenija ima talent. Ray je tudi lastnik producentske glasbene hiše Raay Production, ki združuje Raay Music (glasbeno produkcijsko in management hišo) ter Neo Visuals (video produkcijo) ter je manager številnim glasbenikom, med drugim: Luka Basi, BQL, Nika Zorjan, Polkaholiki, Isaac Palma, Maraaya, Ula Ložar, Dino Petrić in drugi … Zakonca imata dva otroka, Vida in Oskarja.

Objavila sta pesem

Zdaj pa greš je pesem o življenjski prelomnici vsakega starša, ko otroci odrastejo in zapustijo domače gnezdo, ter gredo sanjam in življenju naproti. Ganljiv video in besedilo opisujeta občutke mame, ki se sooča s svojimi občutki v tej novi življenjski situaciji. Razmišlja, kako hitro je minil čas, kako hitro je otrok odrasel in kako bo treba spet življenje postaviti v nove tirnice. Na eni strani ponos, na drugi pa grenko-sladki priokus, saj zanjo prihaja novo življenjsko obdobje.

N. D.; Foto: Instagram