• 0.95C Novo mesto
  • 20:35
  • Ned, 24.01.2021

Marko Potrč je dobil dvoboj na sodišču, a znova ni mogel mimo Beovićeve

Marko Potrč je na socialnih omrežjih objavil nov posnetek ter v njem je razkril, da je dobil dvoboj na sodišču. »Bojan Požar bo, kot kaže, le moral objaviti popravek, ker je res milo rečeno prikazoval grdo izkrivljeno sliko. Laži. Ali je to njegovo »standardno« početje, si lahko razlaga vsak sam. Jaz se z njim sicer v 99% primerov dejansko ne ukvarjam. Ker zame ni novinar, temveč nekaj drugega. Nima teže. Kot mnogi, tudi jaz njegovih besed ne jemljem resno. A včasih je potrebno reči »dovolj. Še posebej, če je zmaga proti njemu hkrati tudi ogledalo mnogim drugim medijem,« piše med drugim, zapis pa se nanaša na tožbo, ki sta jo z bratom Alešem Potrčem sprožila postopek proti omenjenemu novinarju.

Slednji je objavil pismo Aleševe bivše partnerke, ki je trdila, da naj bi bilo njuno razmerje polno psihičnega in fizičnega nasilja. V njem tudi piše, da naj bi bila leta 2017  s strani policije bila obravnavana neresno, ker sta brata Potrč po njenem mnenju nedotakljiva. Tožila pa ga je namreč zaradi nezakonite odpovedi redne pogodbe o zaposlitvi, za čemer naj bi po njenih besedah stal Marko, saj je to delavno mesto po njenem odhodu zasedla njegova tesna prijateljica.

Kakor koli, Marko, ki se z družino še kar nahaja na Švedskem, vseeno ni mogel mimo aktualnih dogodkov. »Pred videom pa imam samo še eno vprašanje za gospo Beović, ki je dejala, da so šole v Sloveniji, bolj kot kje drugje, generator okužb. Od kod ji ta podatek? Katera študija je to pokazala? Kdo je to študijo opravil? Kdaj? Kje? Po kakšni metodologiji? Kje lahko to študijo vidimo? A res niti en sam medij teh vprašanj ne bo zastavil temu strokovnemu božanstvu po priimku Beović? A je vse, kar pride iz njenih ust kar sveta resnica v katero se ne sme dvomiti?« so bila vprašanja namenjena trenutno prvi slovenski infektologinji Bojani Beović.

Na koncu apelira še na Slovence ter jih sprašuje ‘Ljudje, kako dolgo boste še tiho?’

NaDlani.si; Foto: facebook