• C Novo mesto
  • 06:05
  • Tor, 18.05.2021

Melinda in Bill Gates se ločujeta, ljubezen počila po 27 letih

Melinda in Bill Gates sta bila poročena kar 27 let, nato pa sta se odločila, da je prišel čas, da se njune poti razidejo. Dejala sta, da ne verjameta več, da lahko kot par skupaj rasteta. Svojo odločitev sta s sledilci delila na Twitterju. »Po tem, ko sva veliko razmišljala in delala na najinem zakonu, sva se odločila, da ga končava,« sta zapisala na Twitterju.

Skupaj imata tri otroke in vodita fundacijo Bill&Melinda Gates Foundation, ki je bila ustanovljena leta 2000. Ta deluje na področju podpore različnih projektov, vezanih na zdravje in boj proti revščini. Naznanila sta, da bosta kljub ločitvi skupno delo v fundaciji nadaljevala.

Spoznala sta se v podjetju Microsoft

Melinda in Bill Gates sta se sicer spoznala na delovnem mestu. Melinda se je leta 1987 v Microsoftu zaposlila kot produktni vodja. Še istega leta pa je na eni od poslovnih večerij preskočila iskrica med njo in Billom Gatesom. Od takrat naprej sta se začela sestajati. Poročila sta se leta 1994 na havajskem otoku Lanai.

Bill Gates je sicer eden od ustanoviteljev največjega računalniškega podjetja, Microsoft. Dolga leta je veljal za najbogatejšega človeka na svetu. S premoženjem v vrednosti 124 milijarde dolarjev se trenutno nahaja na 4. mestu Forbesove lestvice najbogatejših ljudi na svetu.

Pripravila: P.K.