• C Novo mesto
  • 02:27
  • Sob, 13.08.2022

Miša Molk med intervjujem šokirala slovensko igralko: Tega nisem nikoli javno outirala

Nekateri gledalci so, sodeč po twitterju, ogorčeni.

»Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, vi to živite, vi ste to outirali,« je Miša Molk sinoči v svojem televizijskem intervjuju Z Mišo gostila igralko Mio Skrbinac. Ob omenjenem vprašanju obmolknila je igralka obmolknila: »Povejte? Sem vas spravila v zadrego?« je nadaljevala Miša. »S čim? S tem, da tega nisem nikoli javno outirala,« je bila jasna Miša. Voditeljica jo je nato vprašala ali gresta naprej v pogovoru, a je igralka rekla da zdaj ne gresta naprej.

: “Nisem danes pričakovala ali bila kakorkoli pripravljena govoriti o tem, ravno zaradi tega, ker nočem s tem dajati nekega prostora za oznake in stereotipe, ki jih lahko to nosi, in zasenči druge stvari, ki so zdaj pomembne, to nosi etiketo. Nisem javno outirana kot lezbijka, ne zdi se mi problem, če je kdo istospolno usmerjen ali kakorkoli ne ustreza nekim heteronormativnim pričakovanjem odnosa, sama pa mislim, da smo onkraj ali pa vsaj bi si želela, da smo onkraj nekih definicij spolne usmerjenosti. Žal, žal družbeno jih še zmeraj potrebujemo, ker družbeno še nismo tam, kjer je človek človek, ne glede na to, kako dojema svoj spol, ker vemo, da spol ni samo biološki, ampak obstaja tudi družbeni …” je Mia  po kratkem premisleku sklenila svoje misli. Marskikdo se je odzval na Twitterju, kritike so letele na legendarno voditeljico:

Spolno nadlegovanje

Mia Skrbinac trenutno nastopa v nagrajenem filmu Sestre, v katerem upodablja žensko, ki se požvižga na pričakovane norme. Dramska in filmska igralka je sicer v začetku februarja razkrila, kako jo je na Akademiji za gledališče radio film in televizijo (AGRFT) spolno nadlegoval profesor. Psihično in fizično nasilje je nad njo izvajal igralec in profesor igre Matjaž Tribušon.

N. D.; Foto: RTV Slovenija

 

 

 

 

nakupovanje
kobra