• C Novo mesto
  • 22:10
  • Tor, 05.12.2023

Miša Molk se je poslovila od nacionalke, no, tega zagotovo ni pričakovala

»Zvoni, precej…pogosto! Imam kar prijetno glasbo na mobiju, da ni nadležna. Cingljajo sporočila… in, ja.., pozabim, da je moj zadnji uradni službeni dan. Med opravljanjem zoprnih, a nujnih birokratskih opravil se tu in tam zataknem, ker pojma nimam, kako to gre. In se zapletem tudi z ljudmi. Me objemajo, jaz njih, a vseeno moram še odgovoriti na kar precej pošte,« je zapisala nekdaj prva dama slovenske nacionalne televizije Miša Molk na Facebooku.

Odšla je namreč v pokoj, v petek je bil namreč njen zadnji delovni dan v dolgoletni televizijski karieri.  »In pridem na teve. Vse ostalo pove en prekrasen šopek, čudovito sporočilo in, ja…,,presenečena sem in lepo mi je! Hvala vam, spoštovani kolegice in kolegi oddaje Tarča. Bili ste moji pisarniški sosedi, pa tudi prijatelji. Včasih ste mi tudi posodili lepilo, flomastre, pa slušalke, vedno ste me pa prijazno in vzpodbudno pozdravili. Lepo je bilo bivati z vami in se meniti,« je zaključila čustveno izpoved.

Kdo je Miša Molk?

Molkova je diplomirala iz novinarstva leta 1980 na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani, zanjo je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Že v času študija je delala na RTV Slovenija, in sicer od leta 1976; najprej kot honorarna sodelavka v uredništvu Mladinskega in otroškega programa, od leta 1979 pa kot redno zaposlena urednica in televizijska voditeljica. Na RTV Slovenija je zasedala naslednje položaje: 1989 – 1995 urednica, voditeljica, scenaristka, novinarka – komentatorka 2004 – 2004 odgovorna urednica Športnih in Razvedrilnih programov 2004 – 2008 voditeljica in vodja projektov 2008 – 2013 varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV SLO Leta 2013 jo je po izteku petletnega mandata na tem položaju zamenjal Lado Ambrožič.

N. D.; Foto: Facebook