• C Novo mesto
  • 03:36
  • Sob, 21.05.2022

Na FB-ju razkrili, kako in kje bodo pokopali Akija

V petek, 28.1., bo v Zagrebu tudi slavnostna komemoracija v Akijev spomin.

ZAGREB, NOVO MESTO – Še vedno odmeva tako v Sloveniji kot na Hrvaškem smrt frontmana Parnega valjaka 66-letnega Akija Rahimovskega.

Legendarni pevec je umrl v soboto dopoldan v Novem mestu, kjer si je s partnerico ustvaril dom, rodila se jim je hči, Aki pa je tam živel mirno družinsko življenje. Žal je to prekinila nenadna smrt.

Akija bodo pokopali v četrtek, 27.1., Zagrebu. Zavoljo epidemioloških razmer le v družinskem krogu, prisotnih bo še nekaj prijateljev, k zadnjemu počitku ga bodo pospremili na zagrebškem pokopališču Mirogoj, večno bo počival v Aleji velikanov, kamor s svojim opusom, predvsem pa preprostostjo in srčnostjo tudi sodi. V petek, 28.1., bo v Zagrebu tudi slavnostna komemoracija v Akijev spomin.

Je pa skupina na Facebook strani sporočila, kako se bodo lahko številni od Akija poslovili v Zagrebu. Tako bodo imeli oboževalci priložnost, da to storijo od torka dalje pri Vodnjaku življenja pred zagrebškim gledališčem. Tam lahko prižgete svečo in položite cvetje v spomin na Akija, ki je odšel, ostale pa bodo njegove pesmi, njegove interpretacije.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www