• 17.18C Novo mesto
  • 20:37
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Narodnozabavna glasba zavita v črnino! Podpisal se je tudi pod verze skladbe Slakove Domače vasice

V 92. letu starosti je v ponedeljek preminil Ivan Malavašič, ki velja za enega najbolj plodovitih piscev besedil za ansamble slovenske narodnozabavne glasbe. Ustvaril je okoli 1800 besedil, med drugim se je podpisal pod verze skladbe Domači vasici, ki jo je kot svojo prvo vokalno-instrumentalno leta 1964 posnel Ansambel Lojzeta Slaka.

Za Slakov ansambel je Malavašič napisal tudi številne druge uspešnice, kot so Ta sosedov Francelj, Šmentano dekle, Poštar, Tvoje oči, Srnjak, Frklja. Podpisal se je tudi pod besedila več skladb Ansambla Franca Miheliča: Dekle iz Ribnice, Voščilo, V prelepem majskem dnevu, Se Ribničan spremenil ni, piše spletni portal RTV Veseljak.

Žalujejo tudi Čuki

»Poslovil se je Ivan Malavašič, legendarni tekstopisec številnih pesmi, ki so postale že skoraj ponarodele. Dve navihani polki Ta sosedov Francelj in Šmentano dekle smo tudi Čuki posneli in ju igramo z veseljem še danes. Ivanu hvala za vsa lepa besedila, domačim pa izrekamo sožalje,« so ob slovesu zapisali člani priljubljene skupine Čuki.

NaDlani.si; Foto: arhiv