• C Novo mesto
  • 13:31
  • Pet, 19.04.2024

Nove težave za zakonca Bieber: tega je bila obtožena Hailey

Manekenka Hailey Bieber je obtožena, da je svoji znamki kozmetičnih izdelkov nadela ime, ki je že bilo registrirano za drugo podjetje. Rhode, kot je žena Justina Bieberja registrirala svojo linijo, obstaja že 8 let, in sicer gre za manjše podjetje, ki se ukvarja s prodajo oblačil.

Šele dober teden dni po tem, ko je Hailey lansirala v svet svoje nove produkte za nego kože, je na njen naslov že prispela prva tožba. Obtožena je, da je svoje podjetje registrirala pod že obstoječim imenom Rhode. Podjetje z oblačili Rhode NYC, ki je bilo ustanovljeno že leta 2014, zahteva takojšnje prenehanje prodaje in kakršnokoli promoviranje izdelkov Bieberjeve.

Ustanoviteljici Rhode NYC Purna Khatau in Phoebe Vickers sta v objavi na Instagramu navedli, da sta zaradi manekenkine ‘kraje’ imena doživeli že finančne izgube, da pa količine izgubljenega trenutno še ne moreta navesti: ”Tega nisva želeli izpostaviti, ampak sva bili vseeno primorani, saj sva samo tako lahko zaščitili najino podjetje.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RHODE (@shoprhode)

Iskreno sta povedali, da bi tako vplivna oseba, kot je Hailey Bieber, zlahka končala z obstojem manjšega podjetja Rhode NYC ter tako uničila vso trdo delo in čas, ki sta ga ustanoviteljici vložili v njega. Strinjata se, da se sodišče enostavno mora vplesti, saj je Hailey s 45 milijoni sledilcev zelo vplivna oseba, še bolj pa njen mož, s svojimi 243 milijoni oboževalcev. Z eno samo objavo lahko Hailey tako doseže okoli 1,5 milijona ljudi, to pa je številka, ki je za nepoznani Purno in Phoebe nepredstavljiva in nedosegljiva.

V svojem zapisu sta ustanoviteljici prvotnega Rhode podjetja navedli tudi, da je Hailey že leta 2018 poskusila registrirati svoje podjetje pod enakim imenom, in da sta ji to že takrat preprečili: Hailey bi lahko izbrala katerokoli ime. Midve sva ustvarili Rhode iz nič, zato ji ga pred 4 leti tudi nisva hoteli prodati. Zdaj jo prosiva, da ime spremeni.” Kljub temu je manekenka nadaljevala z razvojem svoje linije pod enakim imenom in ga sedaj, 4 leta kasneje, tudi registrirala in poslala v svet.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram