• C Novo mesto
  • 07:17
  • Sre, 29.06.2022

Nuška Drašček naj bi se ločila!

Lady poroča, ter navaja vire iz opernih krogov, da sta se Nuška Drašček in njen soprog Miha Rojko odločila za razhod. Par se je poročil leta 2009, spoznala pa sta se v priljubljenem zboru Perpetuum Jazzile. Leta 2010 sta dobila sina Luko. Pevka za medije ne komentira domnevnega razhoda. »Spomnimo, da je Nuško in Miho povezala glasba, ki ima še vedno zelo pomembno vlogo v njunem vsakdanu. Sprva smo ju pogosto videvali v dvoje, tudi kadar nista imela obveznosti z zborom Perpetuum Jazzile, kjer sta se spoznala. Mogočen basist in virtuozna sopranistka sta nekaj let združevala poklic in intimo, s časom pa naj bi, kot so nam zaupali njuni znanci, vse pogosteje prihajalo do nesoglasij. In zato naj bi, preden bi stvari počile, sprejela odločitev, da bi bilo za oba najbolje, če se sporazumno ločita in prevzameta vsak svoj del odgovornosti,« ob novici dodaja radio Veseljak.

Kdo je Nuška Drašček?

Glasbena pot Nuške Drašček se je začela na področju zabavne glasbe, ko je leta 2004 zmagala na televizijskem izboru Bodi Idol, z leti pa je postala ena najvidnejših vokalistk na področju popularne glasbe v Sloveniji. Pela je v dveh najvidnejših in najuspešnejših slovenskih vokalnih zasedbah: v zboru APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani in v Perpetuum Jazzile.

Pevka se je trenutno več ukvarjala z opero, zaposlena je v ljubljanski SNG Operi in baletu,kot s pop glasbo, a se slednjemu ne bo odpovedala. »Kadarkoli bo mogoče, imam zelo rada ta »prelivanja« med klasičnim in neklasičnim svetom. Naslednja priložnost je koncert v gledališču Park v Murski Soboti, kjer bom pela skladbe s svojega albuma Re-Belle – gre za šansone Edith Piaf,« je pred časom dejala za medije. Pred kratkim je postala tudi docentka na Akademiji za glasbo, zaslediti pa je, da prejema vse več ponudb iz tujine, in upravičeno ji napovedujejo svetlo operno prihodnost.

N. D.; Foto: youtube

odpravi dioptrijo