• C Novo mesto
  • 04:05
  • Ned, 13.06.2021

Odšel je Črni panter: umrl je igralec Chadwick Boseman

Z neizmerno žalostjo objavljamo, da je Chadwick Boseman umrl, piše v objavi na igralčevem Twitter profilu. 43-letnemu Bosemanu, ki je postal znan po vlogi Marvelovega superjunaka  v velikem hitu 2018 z imenom The Black Panter, so pred štirimi leti diagnosticirali raka debelega črevesa. Kljub težki diagnozi in zdravljenju je še naprej neutrudno snemal in delal

»Chadwickova tretja stopnja raka debelega črevesa je bila diagnosticirana leta 2016 in se je boril že štiri leta, vendar je bolezen napredovala do četrte faze. Chadwick je kot pravi borec zdržal vse in vam prinesel veliko filmov, v katerih ste uživali. Od Marshall do Da 5 Bloods in mnogih drugih, ki so bili posneti med številnimi operacijami in kemoterapijo. Največja čast v njegovi karieri je bila oživitev kralja T’Challa v filmu The Black Panther.Umrl je doma, v spremstvu žene in družine. Zahvaljujejo se vsem za njihovo skrb in molitve ter verjamejo, da bodo v teh trenutkih vsi spoštovali njihovo zasebnost,« so še objavili na njegovem Twitterju.

Filmska kariera

Boseman je po diplomi na newyorški akademiji svojo igralsko kariero začel v igrah in na televiziji. Vpet je bil je med režijo in igranjem, leta 2013 pa je pritegnil pozornost z vlogo legende baseballa Jackie Robinson v filmu 42. V filmu Get on up iz leta 2014 je nastopil tudi kot legenda soula Jamesa Browna. Leta 2016 je z Marvelom podpisal pogodbo za vlogo kralja T’Challe, v tej vlogi pa naj bi nastopil petkrat. Prvič je bil leta 2016 v tretjem nadaljevanju serije Captain America, leta 2018 pa je njegov junak prejel samostojni film Black Panter. Film je bil mega uspešnica, prinesel 1,3 milijarde dolarjev zaslužkain je bil nominiran za sedem oskarjev, vključno za najboljši film. Boseman je še dvakrat zaigral omenjenega junaka v zadnjih dveh delih serije Avengers, leta 2022 pa bi izšel nov samostojni film o kralju T’Challiju.