• C Novo mesto
  • 15:18
  • Tor, 30.05.2023

Ojoj, kaj se je zgodilo v Odmevih, oglasila se je celo Rosvita Pesek

Nastop voditelja Odmevov Luke Svetine se je znašel na twitterju, saj se je deli njegov pogovor z gostom, v katerem je zatajila tehnika in gledalci so lahko spremljali le sliko brez zvoka. Na dogodek se je odzvala tudi dolgoletna voditeljica Rosvita Pesek, ki je zapisala, da se takšne stvari žal prevečkrat dogajajo. Ob tem so uporabniki twitterja voditeljico opomnili, da se tovrstne stvari dogajajo tudi takrat, ko je ona v voditeljskem sedlu. Kaj točno se je dogajalo, pa si oglejte:

 

Po komediji med vodenjem Dnevnika se je oglasil voditelj Krevs

Spomnimo, oktobra je recimo novi voditelj oddaje Dnevnik na nacionalni televiziji Nejc Krevs tudi ‘vžgal’ twitter z malce zmedenim nastopom pred kamerami. V prenosu v živo se je Krevs nenadoma brez razloga začel premikati in skoraj stopil iz kadra.  »Vrnemo se na koronavirus, prosim,« je nato rekel, besede pa so bile verjetno namenjene žiriji. Gledalcem se je za napako tudi opravičil. Krevs je dva dneva pozneje pojasnil, da je šlo za tehnično napako. »Napake delamo tisti pred kamero kot tudi tisti za kamero. Televizija S(m)o samo ljudje. Tehnične težave so del televizijskega vsakdana. Ostanite v naši družbi,« je zapisal na twitterju. Njegov novinarski kolega Svetina je takrat dodal, da je po njegovih informacijah prišlo do preskakovanja bobna.

Danes začetek predčasnega glasovanja pred nedeljskimi referendumi

Dodajmo, da bo pred nedeljskimi zakonodajnimi referendumi od danes do četrtka potekalo predčasno glasovanje. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko svoj glas oddajo omenjene tri dni med 7. in 19. uro. Kot so v ponedeljek pojasnili v Državni volilni komisiji, se vsak volivec sam odloči, ali bo glasoval za vse tri referendume ali samo za enega oz. dva. V skladu s tem se bo podpisal v volilni imenik, bodisi trikrat, dvakrat ali enkrat in za vsak podpis prejel glasovnico. Za predčasno glasovanje je tokrat odprtih 95 volišč, večinoma na sedežih upravnih enot. V Ljubljani bo možno predčasno glasovati na Gospodarskem razstavišču.

N. D.; Foto: printscreen RTV Slovenija