• C Novo mesto
  • 03:08
  • Ned, 21.04.2024

Ojoj, prisluhnite, kako si je Avdić privoščil slovenskega zdravnika, ki meni, da so čistilke na uro bolje plačane, kot je sam

Voditelji na Radiu 1 so se dotaknili aktualnih dogodkov preteklega tedna. Veliko prahu je s svojo izjavo dvignil slovenski zdravnik, ko je dejal, da za svoje delo na uro prejme manjše plačilo, kot za delo prejmejo čistilke. »Denis Avdić je razkril, kaj je bil zanj kiks tedna,« so tokrat ob video posnetku zapisali na Facebook strani Radia 1 ter pogovor jutranje ekipe Denis Avdić Showa.

Priljubljeni radijski voditelj Avdić je ob tem dejal dejal, da bi čistilke za tako velika okna, kot jih ima vila slovenskega zdravnika, morale dobiti še večje plačilo od 20 evrov.

Obžaluje izjavo o primerjavi zdravniške urne postavke

 Spomnimo, anesteziolog Bojan Kontestabile je v izjavi za medije ob robu ponedeljkovega stavkovnega zbora zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana dejal, da bo v januarju v bolnišnici po razporedu opravil 203 delovne ure, hkrati pa bo 184 ur doma v pripravljenosti. Pojasnil je, da bo za to prejel plačilo 5490 evrov neto, kar znese 14,1 evra na uro. Ob tem je dodal, da svoje delo rad opravlja, težko pa sprejme, da ‘čistilki nekateri na roko plačujejo 20 evrov za čiščenje, sam pa prejme 14 evrov’. »Zavedam se, da je bila moja izjava o urni postavki zdravnika lahko razumljena kot neprimerna in jo zato obžalujem in se prizadetim tudi opravičujem,« je kasneje zapisal danes in pojasnil, da je želel je opozoriti, da je treba objavljene prihodke vseh zdravstvenih delavcev razumeti v kontekstu števila ur, ko so na voljo za oskrbo bolnikov.

V medijih so se sicer po njegovi izjavi sicer zvrstili očitki, da naj bi do lani uradno živel v neprofitnem občinskem stanovanju, čeprav je že več let lastnik vile na eni od elitnih ljubljanskih lokacij, o čemer je prvi poročal portal Necenzurirano.

N. D.; Foto: Facebook