• C Novo mesto
  • 03:06
  • Ned, 21.04.2024

Ojoj, tudi Tina Gaber tarča spletnih goljufov!

Partnerka predsednika vlade in vplivnica Tina Gaber je naletela na presenetljivo odkritje na družbenem omrežju Facebook. V svoji zgodbi na Instagramu je delila, da se na Facebooku pojavlja profil, ki je na videz identičen njenemu, vendar ga upravlja nekdo drug. Ta lažni profil je v zadnjih dneh dodal veliko njenih sledilcev, vključno z nekaterimi njenimi najbližjimi.

Gabrova je izrazila svojo zaskrbljenost in razočaranje nad tem, da je nekdo zlorabil njeno identiteto. “Več kot 100 ljudi je že sprejelo prošnjo za prijateljstvo, tudi moji najbližji,” je zapisala Tina na Instagramu.

Tina Gaber je svoje sledilce tudi obvestila, da lažni profil poleg dodajanja prijateljev pošilja tudi sporočila v njenem imenu. “Tudi teh sporočil seveda ne pošiljam jaz” je dodala.

V nadaljevanju objave je prosila svoje sledilce, da si vzamejo nekaj časa in prijavijo lažni profil, da se prepreči nadaljnje zlorabe. “Če imate dvajset sekund časa, bom vesela, če ga prijavite”.

Ta incident opozarja na naraščajoč problem lažnih profilov in identitetnih prevar na družbenih omrežjih. Tina Gaber je s tem opozorilom prispevala k večji osveščenosti o tej problematiki med svojimi sledilci in širšo javnostjo.

Pripravil: NaDlani.si, foto: IG Tina Gaber