• C Novo mesto
  • 09:29
  • Čet, 19.05.2022

Okorn posnel dokumentarec z naslovom Covid-19, završalo je: Ser** prodana, boljše da v Sloveniji ne hodiš

Vlada je na svojem Twitterjevem profilu objavlja napovednik za dokumentarni film  z naslovom Covid-19 režiserja Mitje Okorna, ki govori  o čem drugem kot o koronavirusu . Napovednik se začne z izjavo Okorna, da se še ni cepil. »Jaz se še nisem cepil, ker sem eden tistih: ‘Eh, mlad in zdrav’,« pravi Okorn. Sogovornik mu odgovori: »Mlad, zdrav in neumen.« Napovednik še razkrije, da gre v bistvu za zbirko pripovedi oseb, ki so prebolele težjo obliko covida-19, kar jih je trajno zaznamovalo. Ker je na koncu  je viden napis Vlada Republike Slovenije, si upamo trditi da je vlada film  v promocijske namene, koliko pa je zanj odštela mediji še ne poročajo. Dokumentarni film si boste lahko na različnih televizijah ogledali od petka.

Komentatorji ogorčeni

Pričakovano, vsaj kar se teme in vlade tiče, je na facebooku režiserja završalo. »Resno? Ok. Prosim za naslednji film tema posledice cepljenja, dosti možnih statistov sicer nebo moglo osebno nastopiti, je pa dovolj, zaenkrat še svojcev,«; »How to get government money step 1,«; »Res tako zelo sovražiš državljane da boš sokriv za genocid?«; »Seronja prodana….prvo spizdis iz dezele, zdaj ko ti pa placajo pa veselo dokumentarce delas za cepljenje….prodal si se, za sitno Mitja, bols da v slo sploh ne hodiš,« se glasijo nekateri komentarji, medtem ko mu drugi komentatorji čestitajo ob novem projektu.

A odgovorov ni bilo

Je pa Okorn odgovoril eni izmed spletnih komentatork, ki je njegov projekt, ki ga sploh še ni videla, označila za sramoto. »Zakaj sramota? Prosil sem te da mi zrihtaš povezavo in kontakt z vsaj eno osebo ki je utrpela zaradi corona cepiva pa niti ti niti tvoja prijateljica Anica Bider, s karero si me povezala nista na koncu prišla niti z enim konkretnim primerom. Si sploh videla film? Nisi. Pa že kar v naprej govoriš da je sramota. Vsaj prvo poglej. Na drugi strani … si naredila vse da bi mi pokazala drugo stran medalje?« je bil jasen, a konkretnih odgovorov ni bilo.

Filmska upodobitev Zdravljice

To sicer ni prvo sodelovanje režiserja uspešnice Tu pa Tam, ki že več let deluje na Poljskem. Na  državni proslavi ob 30. obletnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila namreč premierno predstavljena filmska upodobitev Zdravljice v njegovi režiji. Predsednik vlade Janez Janša je video  označil za mojstrovino in se zahvalil režiserju. Seveda je bila slovenska javnost že takrat razdeljena.

N. D.; Foto: facebook