• 2.41C Novo mesto
  • 16:01
  • Pon, 30.11.2020

Papežev profil všečkal razgaljeno Brazilko, Vatikan zahteva razlago od Instagrama

Vatikan je sporočil, da od Instagrama zahteva pojasnila, potem ko se je ‘srček’ od uradnega Instagram profila papeža Frančiška znašel na fotografiji napol oblečene brazilske manekenke.

Nejasno je, kdaj je fotografija Natalie Garibotto prejela všeček iz papeževega uradnega profila, vendar je bil le ta še vedno viden 13. novembra, preden je bila slika naslednji dan ‘odlajkana’, poroča katoliška tiskovna agencija (CNA). COY Co., menedžerska družba, ki zastopa brazilski model, je vse skupaj izkoristila za marketing in prejšnji petek sliko znova objavila na na lastnem Instagramu, rekoč, da je podjetje ‘prejelo papežev uradni blagoslov’. Tudi Garibotto, ki ima 2,4 milijona privržencev Instagrama, naj bi se pošalil, da bo zagotovo šel v raj.

Očitno bo šla v raj

CNA je s sklicevanjem na vire blizu vatikanskega tiskovnega urada dejal, da poteka preiskava, da bi ugotovili, kako se je papežev ‘srček’ znašel na fotografiji. »Možnost, da je bil podoben poslan s Svetega sedeža, je popolnoma izključena, za pojasnilo smo prosili na Instagramu,« je dejal predstavnik Vatikana.

NaDlani.si; Foto: Instagram