• C Novo mesto
  • 14:55
  • Pon, 25.09.2023

Pevca, ki je umrl v Novem mestu, so vsi oboževali, le malokdo je vedel njegovo pravo ime

Mineva leto dni od prezgodnje smrti legendarnega glasbenika …

Novica o nenadni smrti pevca skupine Parni Valjak Akija Rahimovskega je pred letom dni je šokirala Hrvaško, no, šokirala je tudi Slovenijo. Aki je v 67. letu starosti umrl v Sloveniji, novico pa so nato potrdili člani skupine na Facebook strani z besedilom Za malo nežnosti pristanem na vse, za malo nežnosti, da lahko zaspim. Glasbeniku je med izletom z družino nenadoma postalo slabo in so ga takoj prepeljali v novomeško bolnišnico, a mu žal ni bilo več rešitve. Rahimovski je bil nekaj dni predtem operiran na zagrebški kliniki, po operaciji pa se je menda počutil dobro.

Popularni pevec je imel že prej zdravstvene težave. Aprila 2018 je doživel manjšo možgansko kap, zaradi česar so bili za nekaj časa odpovedani vsi koncerti skupine. Nato je eden od njegovih kolegov ugotovil, da ima glasbenik rad pekočo makedonsko kuhinjo, kadi cigarete in pije kavo, po možganski kapi pa je začel bolj paziti na svoje zdravje in se čez nekaj časa vrnil na odre.

V legendarni skupini od samega začetka

Ob Akijevem glasu so se mnogi zaljubljali, slavili in jokali. V legendarni slupini Parni Valjak je bil od samega začetka, od leta 1975, ko je iz Makedonije prišel v Zagreb. Nato je spoznal kitarista in skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa in Jurico Pađena. Istega leta 1975 so v sodelovanju z menedžerjem Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovili prvo zasedbo omenjene skupine kot nekakšno zagrebško različico Bijelega Dugmeta. Prvo postavo Parnega Valjaka so sestavljali: Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo kitara, akustična kitara, vokal), Srećko Antonioli (bobni), Zlatko Miksić – Fuma (bas kitara) in Jurica Pađen (solo kitara). , akustična kitara). Aki se z glasbo ukvarja že od otroštva. Pri sedmih letih je začel glasbeno šolo, saj je bil oče učitelj glasbe, obiskoval pa je klavir in petje. V svoji 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, 5 albumov v živo, 4 kompilacije in 2 koncertna DVD-ja.

Skrival zasebno življenje pred javnostjo

Mnogi so glasbenika poznali pod vzdevkom Aki, njegovo pravo ime pa je Aleksandar, rojen pa je bil v Nišu 5. junija 1955. leta. Rahimovski je svoje zasebno življenje vedno skrival pred javnostjo. Znano je, da je bil poročen dvakrat, iz prvega zakona ima sina Kristijana, iz drugega zakona pa hčerko Dino. Z drugo ženo je preživel vrsto let, celo 40. Z njo se ni nikoli pojavil v javnosti. Pred tremi leti je dobil še eno punčko s skrivnostno Slovenko Barbaro Vesel.

N. D.; Foto: Shutterstock