• C Novo mesto
  • 18:47
  • Pon, 25.09.2023

Poglejte, kako Dončić z dvignjenimi tremi prsti poje o ‘srbskem Kosovu’

Našim košarkarjem se s pravkar končanega svetovnega prvenstva v košarki žal ni uspelo vrniti z odličjem. Turnir so končali kot sedmouvrščeni, ključni poraz pa je bil v četrtfinalu proti Kanadi, ko je živce izgubil tudi Luka Dončić, ki je bil zaradi tehničnih napak izključen iz igre.

A zvezdnik Dallas Mavericks ni v središču pozornosti zaradi košarke, ampak zaradi pozornosti posnetka, ki se je pojavil na spletu. Na njem Dončić dvigne tri prste in zapoje Vidovdan, srbsko narodno pesem o kosovski bitki. Vidi se, da je Dončić v družbi več ljudi, eden izmed njih je njegov reprezentančni kolega Zoran Dragić. Kje in kdaj je posnetek nastal, ni znano, srbski mediji pa ugibajo, da gre za prizor med ravno končani svetovnim prvenstvom. Tovrstno slavljenje Srbije za Dončića ni nič nenavadnega, saj je njegova družina po očetovi strani po rodu iz Srbije, njegov oče Saša pa živi v Beogradu. Dončić je že imel podobne ‘incidente’, kot je bil tisti leta 2018, ko so ga posneli med petjem pesmi Morem plovi jedna mala barka Baje Malega Knindže, ki slavi četniškega vodjo in zločinca Dražo Mihajlovića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bad Bunny Basket (@badbunnybasket)

Luka Dončić prvi strelec SP in član prve peterke

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila najboljšo peterko 19. svetovnega prvenstva. V njej je tudi Luka Dončić, ki je hkrati tudi prvi strelec prvenstva s povprečjem 27 točk na tekmo. V prvi peterki so še Nemec Dennis Schröder, ki so ga razglasili za najkoristnejšega igralca SP (MVP), ter Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander, Američan Anthony Edwards in Srb Bogdan Bogdanović.

N. D.; Foto: printscreen Instagram