• C Novo mesto
  • 02:20
  • Pet, 02.06.2023

Poglejte, kako ljubek je sin Nine Osenar: Prepričana sem bila, da svojega otroka ne bom videla odrasti

Hudo bolna Nina Osenar je bila kar leto in pol priklenjena na posteljo.

Ko se je nekdanja manekenka, voditeljica, pevka Nina Osenar ne dolgo od tega s partnerjem Dejanom Kontrecom po res dolgem času pojavila v javnosti so številni začeli ugobati, kaj je razlog njene medijske odsotnosti. V ekskluzivnem intervjuju za revijo Jana je zdaj spregovorila o težki bolezni, s katero se je spopadala v zadnjih letih. Novinarki Sonji Javornik je razkrila, da je zaradi izgorelosti zbolela za sindromom kronične utrujenosti in kar dvakrat zrla smrti v oči. Zaradi šibkega zdravja ji je namreč grozila odpoved organov. Po rojstvu sina in osmih mesecih nespečnosti ter utrujenosti se je na družinskem srečanju nenadoma zrušila. A to še ni bil vrh ledene gore, kasneje je bila kar leto in pol priklenjena na posteljo, partner Dejan Kontrec, nekdanji hokejist, ji je hrano nosil v posteljo.

Ko se je zbudila, telo ni več sodelovalo

Po njenem pripovedovanju se je skupaj začelo nekaj mesecev po rojstvu sina, ki je zdaj star pet let. Postajala je vse bolj utrujena, sprva je to pripisovala navajanju na novo življenje z dojenčkom. Izvidi so bili dobri, zdravniki so jo, pravi, hitro odpravili. Po osmih mesecih od poroda se je med družinskim praznovanjem zgodilo nekaj nepričakovanega. »Prve štiri korake sem naredila še pokonci, pri drugih treh pa sem že ugašala; glasovi so postali popačeni, vse manj slišni. V trenutku sem zaspala, kakor da bi padla v globoko komo,« je razkrila za revijo Jana. Ko se je zbudila, telo ni več sodelovalo.

Zdravniki prave diagnoze niso znali postaviti, kasneje se je izkazalo, da gre za sindrom kronične utrujenosti. V pogovoru opisuje, da je komaj prišla od kavča do stranišča, zobe si je umivala v bideju. »Meni je ta bolezen vzela res veliko. Recimo, zelo so se precedila znanstva, čez noč mi je bolezen odnesla kariero, najhuje od vsega pa je, da mi je onemogočila vzgajati svojega otroka. In seveda, tudi v naravi nisem bila. /…/ Ni mi pa vzela čisto vsega, kajti ostal je moj partner, kar je pravi čudež. Že to, da mi je verjel, ko so ga drugi prepričevali, da gre za depresijo, jaz pa sem vedela, da ni to! V tisti kruti izmučenosti, ko je bila diagnoza za skoraj vse edina logična, sem po tem, ko je bil tudi on že zmeden, padla na tla predenj in ga v solzah rotila, da nisem depresivna. In ta neskončno srčni človek mi je verjel,« je Nina zaupala Javornikovi in med drugim dodala: »Skoraj čez noč sem postala onemogla in partnerska vloga se je preoblikovala v odnos bolnik – skrbnik. Dejan mi tega občutka sicer nikoli ni dal! Lahko celo rečem, da naju je izkušnja globoko povezala, saj če kot par preživiš kaj takega, najverjetneje ni stvari, ki je ne bi preživel.«

Zrla smrti v oči

»Dvakrat sem zrla smrti v oči,« je še povedala in ob koncu dodala, da je bila večkrat tekom bolezni prepričana, da svojega otroka ne bo videla odrasti. Trenutno v fazi okrevanja.

N. D.; Foto: facebook