• C Novo mesto
  • 15:22
  • Čet, 22.02.2024

Poglejte, kam se je na dopust v nasprotju z mnogimi odpravil Janez Janša (FOTO)

»Kraljica Škrlatica se v jutranjem soncu spogleduje s Triglavom,« je zapisal nekdanji premier in prvak SDS Janez Janša  ob fotografiji, ki jo je na twitterju objavil v jutranjih ponedeljkovih urah.

V slovenskih gorah se je politik mudil tudi v nedeljo, kar pomeni, da  se v nasprotju z mnogimi ni odpravil na morje ter da prosti čas preživlja v slovenskih gorah. »Kralj slovenskih gora Triglav iz hotela z nešteto zvezdicami,« se je še poklonil našemu najvišjemu vrhu v državi.

Poslanci na počitnice

Spomnimo,  da  je vlada s ponedeljkom odšla na počitnice do 15. avgusta. A po besedah predsednika vlade Roberta Goloba bodo počitnice za ministrsko ekipo tudi delovne. Po počitnicah vlado čakajo priprave na jesensko draginjo, morebitni novi val covida-19, reševanje perečih težav v zdravstvu, pogajanja z javnim sektorjem in referendumske pobude. Ministrstva sicer delujejo tudi med poletjem. Ministre v času njihove morebitne odsotnosti nadomeščajo državni sekretarji, so za STA sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Delo aktualne vlade dva meseca po izvolitvi podpira 51,4 odstotka vprašanih, kar je slabi dve odstotni točki manj kot pred mesecem dni, kaže julijska anketa, ki jo je za POP TV opravila Mediana. Če bi bile volitve danes, bi Gibanje Svoboda zbralo 27,8 odstotka glasov, kar kaže, da mu združitev z LMŠ in SAB ni prinesla dodatne podpore. Med politiki je najvišjo povprečno politično oceno tokrat dobil zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, ki so ga volivci ocenili nekoliko bolje kot premierja Roberta Goloba in predsednika države Boruta Pahorja. Najvišji skok na lestvici je po objavi predsedniške kandidature uspel poslancu SDS Anžetu Logarju, ki mu sledita predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. V trojčku veljakov NSi, ki še ni našla strankarskega kandidata za predsedniške volitve, največ podpore javnosti uživa poslanec Jernej Vrtovec, pred evropsko poslanko Ljudmilo Novak in prvakom stranke Matejem Toninom. Tik pod polovico lestvice se nahaja prva dama SD Tanja Fajon. Njen koalicijski partner in koordinator Levice Luka Mesec je sedemnajsti, predsednik najmočnejše opozicijske stranke SDS Janez Janša pa devetnajsti, je še pokazala anketa.

N. D.; Foto: youtube