• C Novo mesto
  • 19:23
  • Sob, 10.04.2021

Pokojnega Balaševića so oživljali dve uri! Sodeč po hčerinem pisanju je vedel, da se bliža konec

Hči slovitega kantavtorja Đorđa Balaševića Jelena, Beba Balašević, je pred dnevi del pogovora z očetom delila s prijatelji na družbenih omrežjih, piše Kurir. »Kličem Đoleta, da vidim, kaj počne, in začnem pogovor z: ‘Kako si.’ ‘Koronsko.’ Ja, kralj besed me je spet nasmejal, a hkrati tudi zaskrbel. Na srečo  ni pozitiven na korono, samo do življenja je pozitiven. V tem norem času se trudi, kako nas nasmejati,« je zapisala Beba.

Spomnimo, Đorđe Balašević je lani doživel srčni infarkt, in kot je takrat sam trdil, ni imel zdravniške licence za petje, zato je koncert odpovedal. »Žal mi je, da vas moram obvestiti, da se nocojšnji koncert prestavlja … Življenje včasih načrtuje brez nas in računa na naše razumevanje in kaj nam še preostane … Zdravje je v vsakem primeru najpomembnejše in tu je je komaj kaj, kar bi lahko naredili,« je takrat zaključil Balašević.

Srbski mediji ob tem pišejo, da so zdravniki skoraj dve uri in pol poskušali oživiti Balaševića, a njihova prizadevanja žal niso obrodila sadov. Balašević je ta svet zapustil le tri mesece pred svojim 68. rojstnim dnem. Novica o Balaševićevi smrti se je hitro razširila na družbenih omrežjih, kjer se vrstijo pokloni njegovih oboževalcev ter kolegov glasbenikov.

Jednostavno cu da zasutim. Neka ti je laka crna zemlja.🙏🏻

Objavil/a Halid Bešlić dne Petek, 19. februar 2021

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

Jedna od najljepših pjesama ikada…
Počivao u miru…🙏

Objavil/a Ivana Kovač dne Petek, 19. februar 2021

NaDlani.si; Foto: youtube