• C Novo mesto
  • 13:43
  • Sob, 04.02.2023

Pokojni akrobat Peter (22) je nastopil tudi v oddaji Slovenija ima talent, to je njegov posnetek

Pokojni Peter Kokalj, Nik in Neli Schwarzmann ter Juš Krajnik so leta 2018 nastopili v šovu Slovenija ima talent kot Dunking Devils Akademija, podmladek bolj znane akrobatske skupine Dunking Devils. »Na Slovenija ima talent smo se prijavili, da Sloveniji pokažemo naš talent in znanje, ki ga nadgrajujemo že zadnjih nekaj let. Na popolnoma nov in drugačen način zgodbo predstavimo z akrobatskimi elementi vključenimi  in dodano komedijo,« so dejali ter dodali, a bi z zmago poskušali pridobiti čim večjo prepoznavnost, s katero bi njihovo točko prodajali razvijali tudi v bodoče. V oddaji se jim je uspelo prebiti med polfinaliste.

Akrobat umrl po hudi poškodbi v trampolinskem parku v Ljubljani

Spomnimo, omenjeni akrobat Peter se je v soboto med treningom huje poškodoval v trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani, je zaradi hudih poškodb umrl v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je v nedeljo za STA potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen “polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge”. Pojasnil je še, da je do nesreče prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in akrobatskim treningom. Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi. Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem, je povedal Razoršek.

Kot je zapisal v sporočilu za javnost, jih je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti. Njegovi družini je izrekel sožalje. Ob tem je pojasnil, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po doslej zbranih informacijah pa “ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju”. Še enkrat je poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oz. pristankov.

N. D.; Foto: POP TV