• C Novo mesto
  • 19:14
  • Pon, 20.05.2024

POP TV odpovedal Kmetijo in Sanjskega moškega, gledalci bodo razočarani

Ljubitelji resničnostnih šovov bodo v temu tednu razočarani. Program na POP TV je zaradi zadnjega volilnega soočanja spremenjen. Tako bo šov Kmetija v temu tednu na sporedu le do četrtka, šov Sanjski moški pa v petek in soboto.

»Pestro dogajanje na Kmetiji bomo tako lahko v tem tednu spremljali od ponedeljka do četrtka ob 20.00, seveda pa si boste lahko najnovejšo epizodo predpremierno na VOYO ogledali že dan prej. V drugačnem terminu pa ta teden na POP TV prihaja tudi Sanjski moški, saj ga bomo spremljali v petek in soboto ob 20.00. Komentatorska oddaja Vrtnice in vino bo v soboto na sporedu takoj po šovu, v petek pa ob 22.40, saj bomo po Sanjskem moškem spremljali še povsem zadnje predsedniško soočenje pred volilnim molkom,« pojasnjuje portal zadovoljna.si.

Dobro je vedeti, če greste na volitve …

Pred drugim krogom predsedniških volitev bo do četrtka, vsak dan med 7. in 19. uro potekalo predčasno glasovanje. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, bodo tako lahko svoj glas za enega izmed predsedniških kandidatov, ki jima je uspel preboj v drugi krog, oddali v naslednjih dneh.

V drugi krog predsedniških volitev sta se uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Največ volivcev je v prvem krogu, tudi po prištetih glasovnicah iz tujine, prepričal Logar, za katerega je glasovalo 33,95 odstotka volivcev, za Pirc Musarjevo pa je glasovalo 26,88 odstotka volivcev.

V takšnem vrstnem redu bosta kandidata tudi navedena na glasovnicah v drugem krogu volitev predsednika republike, torej pod številko 1 Logar in pod številko 2 Pirc Musarjeva. Volivke in volivci glasujejo tako, da obkrožijo številko pred imenom kandidata, za katerega glasujejo. Veljavne bodo tiste glasovnice, iz katerih bo volja volivca jasno razvidna, so pred začetkom predčasnega glasovanja pojasnili na Državni volilni komisiji (DVK).

Medtem je letos pred prvim krogom predsedniških volitev svoj glas predčasno oddalo skoraj 68.000 volivcev oziroma približno štiri odstotke volilnih upravičencev. V prvem krogu je sicer na volišča prišlo 51,74 odstotka volilnih upravičencev. Udeležba je tako znova presegla 50 odstotkov, kar se ni zgodilo že od leta 2007.