• 22.03C Novo mesto
  • 09:50
  • Sre, 03.06.2020

Posavski glasbenik, ki nas je zastopal na Evroviziji, zbolel za koronavirusom: Temperatura se ni spustila pod 39 stopinj Celzija

Simon Gomilšek, član nekdanjega dua Duo Platin, ki je Slovenijo leta 2004 zastopal na Evroviziji, je bil okužen s koronavirusom. Sedaj se počuti dobro.

 »Že v tretjem februarskem tednu se nisem najbolje počutil in z visoko temperaturo nastopil na pomembnem dogodku v Gradcu. Naslednji dan smo že odpotovali proti Nemčiji, kjer smo spremljali njihovo znano pevko, zato si nisem mogel privoščiti, da bi ostal doma. Tudi sicer se mi je v preteklosti že večkrat zgodilo, da sem zaradi natrpanih urnikov utrpel kakšno virozo. Čez par dni sem se bistveno bolje počutil, ampak bolezen mi je le oslabila imunski sistem, zato sem bil precej dovzeten za nevarnosti iz okolja. Nastopi so si sledili iz dneva v dan, jaz pa sem vse bolj kašljal. Nato je prišla odredba, da se je zaradi pandemije treba vrniti domov, stanje pa se mi je le še slabšalo. Temperatura se ni spustila pod 39 stopinj Celzija in pristal sem v postelji,« je povedal za revijo Suzy. Izgubil je apetit, hujšal je, in ker se njegovo zdravstveno stanje ni izboljšalo, so ga po enem tednu domače izolacije sprejeli v UKC Maribor.

Eden izmed prvih okuženih Slovencev

Njegovo zdravstveno stanje se je izboljšalo, ko je prejel enega od že znanih zdravil, s katerimi poskusno zdravijo obolenje. »Opozorjen sem bil, da ima zdravilo stranske učinke, a zdravje je treba postaviti na prvo mesto, zato sem privolil.« Simon Gomilšek, prihaja sicer iz Krškega,  nas je s soprogo Diano, kot Duo Platin, zastopal na Pesmi Evrovizije, je bil tako eden izmed prvih v Sloveniji, ki so se okužili in zboleli.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock