• 17.41C Novo mesto
  • 17:47
  • Čet, 01.10.2020

Potrč še enkrat udaril: Gospod ni mikrobiolog, a pusti da ga tako podpisujejo. Tudi zdravnik ni …

Znani slovenski radijski in televizijski voditelj Marko Potrč je spet odločno stopil iz vrste in preko družbenega omrežja Facebook ponovno nagovoril javnost.

Resnica o testih?

»Gospa Beović, gospod Krek, gospa Logar, gospod Kacin, mediji in še kdo… vesel bom, če boste pozorno prisluhnili tej objavi,« je začel zapis. Več si lahko preberete spodaj:

ODLOČEVALCI, SE LAHKO USTAVITE? NE SMEMO DOPUSTITI SPREJEMANJA ZAKONOV, KI OGROŽAJO DEMOKRACIJO!Gospa Beović, gospod…

Objavil/a Marko Potrč dne Nedelja, 13. september 2020

Ni mogel mimo mikrobiologa Pretnarja

Se je pa dotaknil tudi priznanega mikrobiologa Gorazda Pretnarja s katerim sta se zapletla v pravo medijsko vojno. »Še zadnjič o gospodu Pretnarju, ki bo tudi po tej objavi najverjetneje iskal naslednjih 5 minut slave zase. Kolikor je znano (in se res opravičujem, če se tukaj motim), gospod ni mikrobiolog. Tudi zdravnik ni. Je biolog. A pusti, da ga mediji podpišjeo kot mikrobiologa. Razpreda torej teorije, ki niti niso z njegovega področja. Človek, ki se izdaja za nekaj, kar ni, pove s tem veliko. S svojim vulgarnim načinom pa si v vsakem primeru sam postavlja ogledalo. Ko človek enkrat uporabi tako pritlehne besede za druge kot je »butelj« in podobno, izgubi vso kredibilnost. Ne glede na izobrazbo. Za napadanje mene praktično krade slike z mojih profilov in jih vključuje v svoje objave. Glede tega ne spoštuje niti nekih moralnih zakonitosti, če že ne avtorskih pravic. Gospod Pretnar, pišite in razglablajte kakorkoli in karkoli želite. Do tega imate vso pravico. Ker se bom do konca zavzemal za svobodo govora, to vključuje seveda tudi vašo svobodo govora. Le moje slike v bodoče izpustite, prav? Ne vem, od kod ta potreba po tovrstnem otročjem obračunavanju. Ne najdem bolj primernega izraza.«

NaDlani.si; Foto: facebook