• C Novo mesto
  • 23:04
  • Pet, 20.05.2022

Predsednik Pahor objavili intnimne fotografije ženske, ki jo je nekoč ljubil

»To je Erika, ljubezen iz študentskih časov. Spoznala sva se, ko sem prestopil prag univerze, ona pa je zaključevala magistrski študij. Skupaj sva preživela štiri čudovita leta. Potem se nisva več videla. Živi in dela v tujini, od koder me je poklicala, da bi mi izrekla sožalje ob mamini smrti in spet pred nekaj dnevi,« je na Instagramu obelodanil predsednik predsednik države Borut Pahor in ob fotografiji dodal, da mu je gospa izrecno dovolila, da sme objaviti intimni fotografiji iz njune mladosti. No, ni nenavadno, da predsednik države tu pa tam objavi kakšno svojo fotografijo iz mladih dni. A ko že misliš, da ne more več presenetiti … »Sem brez besed. Tudi mislim, da vam ni pomoči, tudi če bi se zdravil, zato se z vami najstnik ne mislim ukvarjati. Žalosten sem,« pravijo nekateri komentatorji. Spet drugi dodajajo: »Res ste pravi šarmer gospod predsednik, kar tako naprej!«

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Svoje sledilce tudi razjezi

Sicer pa je naš predsednik nedavno malce razjezil svoje sledilce. Kot vsako leto je tudi lani pokosil božično pšenico. Pri tem pa takole zapisal: »Tradicionalna košnja božične pšenice. Vem, da vas ta tradicija precej jezi, vendar je ta tradicija vedno v modi.«

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

 

Ukvarja se tudi z resnejšimi temami

Še k resnejšim temam. Predsednik republike Borut Pahor je v teh dneh podpisal poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za predsednika računskega sodišča. Mesto se bo izpraznilo 31. maja, ko se izteče mandat zdajšnjemu predsedniku Tomažu Veselu. Rok za prijavo je 15. april.

Prav tako je na srečanju Državno volilno komisijo (DVK) uradno obvestil o svoji odločitvi, da bo 9. 2. podpisal odlok o razpisu rednih volitev v DZ. V njem bo kot datum začetka volilnih opravil določen 14. 2., dan izvedbe volitev v DZ pa 24. 4. DVK je sicer 18. 1. odprla razpravo o možnih oblikah glasovanja volivcev v karanteni ali izolaciji. Sklenili so, da bodo prihodnji teden organizirali sestanek z ministrstvom za zdravje, NIJZ in strokovno skupino.

V odzivu na nedavne izjave predsednika vlade Janeza Janše o Tajvanu in Kitajski pa izpostavil, da Slovenija že vse od vzpostavitve diplomatskih odnosov s Kitajsko dosledno zagovarja načelo ene Kitajske.

N. D.; Foto: Instagram

cvetličarna