• C Novo mesto
  • 02:48
  • Tor, 21.03.2023

Pri kripto nategu sodelujejo tudi tekmovalke s šova Sanjski moški: Kje je policija?

Ker bodo ‘znane’ Slovenke po vsej verjetnosti brisale svoje objave, jih eden izmed uporabnikov tviterja zbira in objavlja.

Kot danes  poroča Siol.net, neznanec na družbenem omrežju Instagram, ki predstavlja z vzdevkom Kriptotrejd, Slovence vabil k naložbi 2.000 ali več evrov v neznani kriptožeton, katerega vrednost se bo v dveh tednih povečala za vsaj desetkrat, če ne kar dvajsetkrat, zagotavlja. To in druge njegove priložnosti za zaslužek med desettisoče svojih sledilcev in sledilk širijo nekatere spletne vplivnice, ki jih številni Slovenci dobro poznajo s televizijskih zaslonov, saj so sodelovale v resničnostnem šovu Sanjski moški.

Kdo so te znane Slovenke?

To so Carmen Osovnikar, Laura Beranič in Nina Radi. Na družbenem omrežju imajo skupno skoraj 160 tisoč sledilcev, med katerimi je velika večina Slovenk in Slovencev. Nina je na poizvedovanje Siola kaj bodo naredile, če @kriptotrejd ne izpolni danih obljub o visokih dobičkih,  dejala ne ve pa, kako vse skupaj deluje oziroma ‘nima pojma o kripto’, je pa menda vložila svoj denar. Laura je zaradi objave napovedala tožbo zoper Siol.net oziroma avtorja članka.

Finančni in naložbeni svetovalec v skupini Vzajemci dr. David Vegelj je za Siol.net izrazil mnenje, da je vse, kar obljublja oziroma zagotavlja profil @kriptotrejd, jasna prevara. “Saj ne vem, kaj naj rečem. Totalni nateg. Kdor v to vloži, si pravzaprav zasluži, da mu poberejo vse,” je komentiral Vegelj. »Svojim sledilcem dobesedno sporočijo: dajte nam denar, nič ne sprašujte, mi pa vam bomo vrnili desetkrat ali dvajsetkrat toliko. Super, kje se lahko vpišem? Goljufi se niti trudijo ne več, da bi bilo vse skupaj videti kolikor toliko legitimno. Žalostno je to, da se je zagotovo našel kdo, ki je oziroma še bo vložil.« Vegelj je dejal tudi, da bi obljube uporabnika @kriptotrejd morale zanimati policijo.

Posnetki ostajajo

Še to, ker bodo ‘znane’ Slovenke po vse jverjetnosti brisale svoje objave, jih uporabnik tviterja Matej Matic, ki je tudi med prvimi izpostavil to novo ponzi kripto shem, zbira in objavlja, da bodo ostala pričevanja o tem kako so one promovirale ta lep nateg.

N. D.; Foto: Instagram