• C Novo mesto
  • 02:43
  • Ned, 21.04.2024

Robert De Niro prvič spregovoril o tragični smrti svojega 19-letnega vnuka

V zadnjih mesecih je bilo življenje 80-letnega Roberta De Nira zaznamovano z izgubo in novimi začetki. Le dva meseca po rojstvu sedmega otroka je igralec tragično izgubil svojega 19-letnega vnuka Leandra, novica pa je povzročila izjemen šok. V zadnjih izjavah se De Niro večinoma sklicuje na ta dogodek, ki je nepričakovano prizadel njegovo družino.

Za revijo People je dogajanje opredelil kot “grozljivo” tragedijo in zagotovil, da enostavno ni verjel, ko je prejel žalostno novico. “To je bil šok. Nikoli si nisem mislil, da se bo to zgodilo,” je povedal. Edini sin De Nirove 56-letne hčerke Drene je umrl v New Yorku zaradi toksičnih učinkov različnih zdravil, je pokazala obdukcija.

“Začel sem razmišljati o vseh stvareh, ki bi jih lahko in bi morda moral narediti z njim. Ne vem, ali bi to kaj spremenilo. To je nekaj, o čemer razmišljam. To se ne bi smelo zgoditi,” je dodal. Umetnik je pred nekaj meseci bolečino zaradi dogajanja že izrazil v izjavi, v kateri se je zahvalil za podporo, ki so mu jo namenili, in zaprosil za zasebnost, da bi lahko intimno žaloval.

Leova mati je najstarejša od igralčevih sedmih otrok. Protagonist Botra jo je posvojil po poroki z Diahnee Abbott, svojo prvo ženo, ki je bila Drenina mati. Deset dni po nepričakovanem dogodku so v New Yorku zaradi domnevne vpletenosti v Leovo smrt aretirali 21-letno dekle, ki ji očitajo povezavo s prodajo drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Policijski viri so potrdili, da je bila Sofia Haley Marks aretirana zaradi razpečevanja mamil, snovi, ki naj bi jih prodala vnuku oskarjevca, preden so ga našli mrtvega v njegovem stanovanju. Grozi ji več kaznivih dejanj, za katera je lahko obsojena tudi na več kot 20 let zapora.  

V istem intervjuju igralec spregovori tudi o prihodu svoje sedme hčerke Gie Virginie Chen De Niro, ki se mu je rodila v razmerju s Tiffany Chen, inštruktorico borilnih veščin. “Očarljiva je, zelo sladka. Ko jo pogledam, vse ostalo izgine, zato je veselje biti z njo,” je še komentiral priljubljeni igralec. Pojasnil je tudi, da so njegovi otroci in vnuki navdušeni nad dojenčkom. “To, da smo lahko vsi skupaj, je zame vse,” je dejal.

Robert De Niro je od nekdaj veljal za izjemno družinskega človeka, kar dokazuje tudi število otrok, ki so se mu rodili v različnih zakonih. Prerana smrt mladega Lea je v njegovo družino vnesla velik val žalosti in predvsem obžalovanja za vsemi zamujenimi trenutki, za katere bodo prikrajšani zaradi tragične smrti v družini.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram