• C Novo mesto
  • 16:22
  • Sre, 22.09.2021

Rolling Stonesi ponovno žalujejo: Mick je umrl, kopal je grob poginulemu psu

Mick Brigden, menedžer za turneje številnih znanih glasbenikov in glasbenih skupin, je umrl v starosti 74 let na svojem domu v Santa Rosi, piše People. Žena pokojnega je za lokalne medije povedala, da je imel Mick nesrečo med kopanjem groba, da bi pokopal mrtvega hišnega ljubljenčka – njihovega psa. Čeprav so ga kmalu po nesreči prepeljali v bližnjo bolnišnico, ga zdravniki niso mogli rešiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Satriani (@joesatriani)

Mick se je rodil v Southend On Sea v Angliji. Znan je kot varovanec slavnega promotorja koncertov Billa Grahma. V svojem življenju je ustvaril zavidljivo kariero. Brigden je namreč sodeloval z eno najbolj priljubljenih svetovnih skupin, Rolling Stonesi, in glasbeniki, kot so Bob Dylan, Van Morrison, Humble Pie, Peter Frampton, Carlos Santana in Joe Satriani . »Nikoli nisem tako trdno garal, igral, se smejal, tako jokal, ustvarjal toliko glasbe in imel toliko dogodivščin po vsem svetu kot z Mickom. Bil je vrhunski glasbeni mentor. Iskren, neizprosen, delaven, spoštljiv, vztrajen, pronicljiv. Bil je vse to,« je v poklon preminulemu zapisal slednji.

Na začetku kariere se je Mick preizkusil kot grafični oblikovalec v Kanadi, vendar mu to ni bilo všeč in se je po srečanju s frontmanom skupine Mountain Felixom Pappalardijem osredotočil na management. Mickova smrt je prišla le nekaj tednov po tem, ko je svet pretresla novica o smrti legendarnega bobnarja Rolling Stonesov, Charlieja Wattsa. Menedžer za seboj pušča ženo, sina Jacka, hčerko Jessico in vnuka Davida.

N. D.; Foto: Shutterstock