• C Novo mesto
  • 04:09
  • Ned, 03.03.2024

S kislino nad slovensko pevko, ona zapustila Slovenijo

Sedaj je odšla v toplejše kraje in nam zamolčala, kam.

Kriminalna skupina Admirja Arnautovića, sicer glasbenega menedžerja, je v prestolnici Bosne in Hercegovine načrtovala napad na slovensko pevko Senido Hajdarpašić z umetniškim imenom Senidah, po pisanju sarajevskega portala Raport.ba razkriva poročilo sarajevske policije. Pevko so želeli pretepsti ali politi s kislino.

Česa je osumljen?

Arnautovića so v BiH aretirali lani na podlagi suma organiziranega kriminala, pranja denarja in drugih kaznivih dejanj. Trenutno je še vedno v priporu in čaka na vložitev obtožnice. Sarajevska policija je Arnautovića privedla po nalogu državnega tožilstva na podlagi razkritij iz pogovorov med njim in drugimi člani kriminalne skupine prek aplikacije Sky.

Arnautovića sumijo, da je skupaj z Adnanom Maglićem od druge polovice leta 2019 na območju BiH, Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Španije in drugih držav organiziral mednarodno skupino za nezakoniti mednarodni prevoz, prenos, proizvodnjo ter prodajo kokaina, kanabisa in amfetaminov.

Dele poročila sarajevske policije so pridobili tudi nekateri mediji v BiH, med njimi televizija Hayat in portal Raport.ba.

Želeli so jo pretepsti, raniti ali politi s kislino po obrazu

Navedbe iz objavljenega dela poročila razkrivajo, da je Arnautovićeva skupina prek aplikacije Sky večkrat načrtovala fizični napad na Senidah med njenim bivanjem v Sarajevu ali drugih lokacijah, ki bi bile ugodne za napad. Senidah so želeli pretepsti, raniti ali politi s kislino po obrazu, “zavedajoč se, da jo bodo s tem težko poškodovali, škodovali njenemu zdravju oziroma ogrozili mir v državi, kar so tudi hoteli”. Arnautović je sicer tudi glasbeni menedžer bosanskih raperjev Jale Brata in Bube Corellija ter nekaterih drugih pevcev iz skupine, ki ji je pripadala Senidah, piše Raport.ba. Da ima nekdanja članica slovenske glasbene skupine Muff težave s sarajevsko kriminalno skupino, so mediji v regiji poročali že leta 2021. Za denar naj bi jo po takratnem pisanju srbskega časnika Kurir izsiljevali, potem ko se je odločila zamenjati ekipo svojih glasbenih sodelavcev. Senidah pisanja Kurirja takrat ni komentirala.

Odšla v tople kraje

Senidah sicer v Sloveniji vidimo dokaj malo. Sedaj je odšla v toplejše kraje in nam zamolčala, kam. Zapisala je: »To leto je poletje prišlo zgodaj.«

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

N. D.; Foto: Instagram