• C Novo mesto
  • 05:49
  • Tor, 21.09.2021

S tem je Marko Potrč utišal teoretike zarot! Javljanje iz Švedske zagotovo ni fotomontaža

Švedska medtem ob slabšanju epidemiološke slike zaostruje ukrepe.

Prejšnji teden se je s Švedske oglasil nekdanji televizijski voditelj Marko Potrč. Slednji je v zadnjih mesecih postal nekakšen zaščitni znak boja proti ukrepom za omejitev širjenja koronavirusa. Pred zaprtjem države je iz Slovenije ‘pobegnil’ na Švedsko, da bi se od blizu seznanil s ‘švedskim modelom’ boja s koronavirusom. »Tega ne bi počeli, če ne bi verjeli, da (model) učinkuje. Virusi so na svetu naravno prisotni že od nekdaj. Kako bomo živeli z novim virusom dolgoročno? Ne samo preživeli, temveč živeli! To je bil ključen argument za švedsko vlado.«

Prišlo je celo do teorij zarote

Potem so bile tu še teorije zarote.  »Tole je šlo pa že malo predaleč… ne morem vedeti s 1000% verjetnostjo, ampak poglejte slike in presodite sami. osebe na novem Potrčevem videu praktično hodijo skozi njega. Vir svetlobe je, sodeč po sencah pri vseh ostalih ljudeh in objektih za Potrčevim hrbtom, on pa v perfektni studijski osvetljavi in oster ko nož. 99% prepričan sem da je to greenscreen, fotomontaža,« se je glasil zapis na facebooku, kjer se je nekdo spraševal ali slovenski voditelj res na Švedskem.

No, na koncu je Potrč namesto posnetkov le  objavil fotografijo iz Švedske. Pod njo se je najprej oglasila njegova žena Lili Žagar, ki je v šali zaprosila za avtorske pravice fotografa. Sodeč po komentarjih so bile vse teorije zarote zavržene …

 

View this post on Instagram

 

Hej, Svergie! 🇸🇪 #insearchoftruth #welcome

A post shared by Marko Potrč (@markopotrc) on

Švedski model ne deluje?

A ko smo že pri Švedskem modelu. Ravno ta teden je STA objavila, da Švedska ob slabšanju epidemiološke slike zaostruje ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. V kavarnah in restavracijah bo lahko po novem za eno mizo sedelo največ osem ljudi. Ob tem so na dodatne regije razširili priporočila glede druženja. Švedski premier Stefan Löfven je opozoril, da so razmere v državi zelo resne.

Na Švedskem, ki ima 10,3 milijona prebivalcev, so doslej potrdili skoraj 135.000 primerov okužbe z novim koronavirusom in skoraj 6000 smrtnih žrtev covida-19.

NaDlani.si; Foto: Instagram