• C Novo mesto
  • 10:19
  • Ned, 25.07.2021

Škof Štumpf razkril, zakaj se Ana Soklič ni uvrstila v finale: Sveti Duh vedno daje nove možnosti

Evrovizijski finale je minil brez slovenske predstavnice Ane Soklič, ki se ji v torek s skladbo Amen ni uspelo uvrstiti v finale. Enako usodo je doživela tudi istoimenska skladba avstrijskega predstavnika Vincenta Buena, ki je izpadla na četrtkovem predizboru.

Kmalu potem je murskosoboški škof Peter Štumpf je v pridigi spregovoril o tem, zakaj se naša pevka Ana Soklič ni uspela uvrstiti v evrovizijski finale. Menda zato ker govori in poje o Jezusu, piše Radio Ognjišče. »Pesem Ane Soklič je bila preprosto preveč čista in lepa, da bi se znašla na evrovizijski razuzdanosti. Ne gre metati biserov v blato. Škoda jih je, ker se umažejo. Tam kjer je nesnega, je škoda belega oblačila. Mogoče za našo pevko izpad iz evrovizijskega finala trenutno pomeni  razočaranje, vendar Sveti Duh vedno daje nove možnosti,« je dejal soboški škof Štumpf.

Na finalu 65. tekmovanja za pesem Evrovizije v Rotterdamu so slavili italijanski rockerji Maneskin s pesmijo Zitti E Buoni. Italija si je zmago priborila z glasovi občinstva, saj so nacionalne žirije več glasov namenile švicarskemu pevcu Gjon’s Tearsu, ki je bil na koncu tretji. Ali jim je bil Svetu duh bolj namenjen, nismo zasledili …

NaDlani.si; Foto: youtube