• C Novo mesto
  • 12:03
  • Pet, 23.02.2024

Slovenka Mirjana išče sestro dvojčico: Rekli so nam, da je umrla, a me je sled vodila v Sarajevo

Slovenka Mirjana Kolarič je na svojem Facebook profilu zapisala, da išče svojo sestro dvojčico, ki naj bi umrla ob rojstvu. A z mamo še leta pozneje dvomita o tej zgodbi. »Mama naju je rodila 31. maja 1976 v Mariboru, rodila sem prva, po rojstvu sestre pa so mami rekli, da je umrla, ker sva bili nedonošeni. Ženska, ki je bila v sobi ob tem slišala, da otrok joka. Željo mame in očeta, da vidita otrokovo truplo, niso uresničili, prav tako niso dovolili, da bi dojenčka pokopali,« je Mirjana začela svojo pretresljivo objavo v zapisu na Facebooku.

Občutek, da je sestra živa

Dodala je, da je imela vedno čuden občutek in instinkt, da je njena sestra živa. »Ko sem mamo vprašal, kaj misli, ali moja sestra še živa, ​​mi je v joku odgovorila: ‘Ves čas se mi zdi, ampak tega si nisem upala nikomur povedati na glas.’« Mirjana je dodala, da ji je ob maminih besedah ​​zmrznila kri. Drugič se ji je to zgodilo, ko je izvedela, da ima v centralnem registru sestro dvojčico. »Tretjič pa, ko sem videla zapestnico, ki jo mama še vedno hrani pri sebi. Ona je imela ves čas s številko svoje domnevno pokojne sestre, jaz pa svojo številko. Pot me je vodila v Sarajevo, zato prosim dobro poglejte moje fotografije, mogoče je katera od žensk podobna meni,« se sprašuje Mirjana in dodaja, naj vsi njeni prijatelji in tisti, ki jo srečajo, delijo objavo, da bi širili zavest na območju nekdanje Jugoslavije.

Objavo delili preko sedem tisočkrat

Objava je deljena preko sedem tisočkrat. »Prav v Španiji je prek platforme MyHeritage, ki se ukvarja z genetiko, oseba izvedela, da so jo leta 1972 pomotoma zamenjali v bolnišnici. Gre za svetovno platformo, kjer milijoni ljudi želijo vedeti, od kod prihajajo. Torej ta oseba je to naredila s prijateljico iz šale, ni imela pojma o menjavi, zato jo je genetika povezala s severa Španije z dekletom v Barceloni In izkazalo se je za resnično. Zdaj zahteva 3 milijone evrov odškodnine za nepopravljive bolečine. Gre za naključno zamenjavo. Isti odvetniki obravnavajo še 2 primera v Španiji. Poskusite …,« se glasi ena izmed objav.

N. D.; Foto: Facebook