• C Novo mesto
  • 07:57
  • Pet, 27.01.2023

Slovenke na hrvaških Talentih navdušile žirijo, občinstvo na nogah: Super ste punce!

Ni pa bil to edini slovenski nastop v šovu …

Gledalci pred malimi zasloni imajo od nedelje dalje znova priložnost spremljati priljubljeni hrvaški šov Supertalent. Za zmago se bodo potegovali plesalci, pevci, imitatorji in akrobati ter kandidati z redkimi in nenavadnimi talenti. Njihova uvrstitev v nadaljnje tekmovanje je odvisna od žirije, ki jo letos sestavljajo Davor Bilman, Maja Šuput, Martina Tomčić in novi član – Fabijan Pavao Medvešek.

Med drugim so članice glasbene skupine Chicas iz Slovenije, ki sicer igrajo slovensko narodnozabavno glasbo, na oder Supertalenta prinesle ogromno pozitivne energije, z uspešnicami Doris Dragović in skupine Magazin pa so na noge dvignili hrvaško publiko. »To je bilo res super! Po inštrumentih sem videl takoj, da se ne šalite, ko pa ste se lotil posla, se je videlo, da imate res energijo in vas je bilo čudovito gledati in poslušati,« je zaključil ocenjevanje Fabijan, Martina pa jim je povedala, da raven energije zavidala celo hrvaška pevka Maja Šuput.

»Slovenke Maša Uranjek, Tina Poljanšek, Lucija Župevc, Hermina Matjašić in Jasmina Šmarčan sestavljajo glasbeno skupino Chicas, katere glavni inštrument je harmonika. Nekoč so igrale v različnih glasbenih skupinah, nocoj pa bodo skupaj pokazale, da nimajo le glasu, ampak tudi stas!« so jih predstavili na Facebook uradni strani omenjenega šova.

Slovenskih nastopov še ni bilo konec …

S svojim glasom je navdušil en Slovenec in sicer Kristijan Crnica, ki je zapel počasnejšo verzijo kultne skladbe Take On Me, s čimer je na noge dvignila člane žirije, ki so mu vsi namenili ‘DA’. »Res mi je bil všeč ta preobrat. V svoji predstavitvi mi nisi niti nakazal moči, ki jo premoreš, a pokazal si moč prodiranja v publiko, tega pa se ne da naučiti, ker enostavno mora biti to življenjska strast, ki jo sproščamo v danem trenutku in v določenih okoliščinah. Pri tebi je tako močno, da mi je kar malo težko, ampak na lep način,« je povedala raznežena žirantka Martina, ki jo je Kristijan omehčal.

N. D.; Foto: facebook.com/supertalent.novatv.hr