• C Novo mesto
  • 21:26
  • Ned, 13.06.2021

Slovenska glasba v črnem, umrla kar dva glasbenika! Eden je bil iz Dolenjske

Pred dnevi je v 80. letu preminil harmonikar Ludvik Lesjak, ki bil je dolgoletni vodja Ansambla Ludvika Lesjaka. Kot piše Golica TV se je rodil se je 29.11.1941 v Gabrijelah pri Krmelju na Dolenjskem. Svojo prvo skladbo je napisal 1959. »Motive je črpal iz življenja in narave, posledično je tudi prvo skladbo naslovil “Tam pri gozdiču zelenem”. Nikoli ni ustvarjal na silo, pisal je takrat, ko je to začutil. Svoje občutke je s pomočjo harmonike zlil v prekrasne viže, ki jih najdemo na številnih gramofonskih ploščah in kasetah. Ustvaril je preko 50 avtorskih del. Ansambel Ludvika Lesjaka je najbolj poznan po naslednjih skladbah: Mojca, Pomlad v srcu, Poročni venec, Pozdrav s Katarine, Se spomniš, draga moja mama, Veseli Martin,« navajajo.

Simon Golobic, hvala za zapisano. 🖤

Objavil/a Ludvik Lesjak dne Petek, 16. april 2021

»Glasbeni svet je nocoj izgubil velikega prijatelja domače glasbe. Jani Pirš, naj ti bo lepo na drugi strani mavrice. Zapoj in zaigraj nam eno Družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje,« pa so pred nekaj urami zapisali na družabnem omrežju lokalnega radia Štajerski val. Dragi brat je ena tistih skladb, ki so ponarodele in jo je pokojni posnel skupaj s svojim bratom.

🖤 Glasbeni svet je nocoj izgubil velikega prijatelja domače glasbe. JANI PIRŠ, naj ti bo lepo na drugi strani mavrice. Zapoj in zaigraj nam eno 🖤 Družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje 😔

Objavil/a Radio Štajerski val dne Sreda, 21. april 2021

NaDlani.si; Foto: arhiv