• C Novo mesto
  • 03:02
  • Pon, 23.05.2022

Slovenska glasba v šoku, umrl je priljubljeni DJ

V 54. letu se je za vedno poslovil glasbenik Peter Plešec, slovenski publiki poznan predvsem kot DJ Pero. Tako je razbrati z družabnih omrežji, saj se je slovenska glasbena skupnost na začela poslavljati od legende ljubljanskih diskotek, med njimi tudi znani DJ Uroš Umek.

»DJ Pero, želim ti čim več špilov na oni strani. R.I.P,« je zapisal v slovo. »Dragi moji naj bo naključje ali pa tudi ne. Zjutraj gledam tole fotografijo in jo objavim v skupino “Klubi, diskoteke v Sloveniji nekoč!” … Objavlam predvsem objekte in izgled lokalov pa si rečem “pa bom dal še mal DJ-ev”. In le nekaj ur zatem izvem, da se naš DJ Pero bori za svoje življenje in najbolj žalostna novica pa sledi zvečer ko izvem, da ga med nami več ni! Dj Pero počivaj v miru, bil si velika legenda! Vsem domačim, prijateljem, njegovemu bratu pa iskreno sožalje,« se glasi še en zapis v slovo.

Kdo je bil DJ Pero?

Pero naj bi po neuradnih informacijah umrl za posledicami covida. Kot so zapisali na spletnem portalu Slovenskega glasbenoinformacijskega centra, je bil Peter Plešec oz. DJ Pero eden najbolj poznanih domačih didžejev, ki je komercialno plesno glasbo vrtel več kot 35 let. Nastopil je v vseh legendarnih ljubljanskih diskotekah, kot so Turist, Valentino, Kanu, Eldorado, Dakota, Global, Cvetličarna… Zadnja leta se je posvetil projektu Pokovka, organiziral pa je tudi tematske zabave, namenjene določenemu obdobju oziroma zvrsti glasbe: Back to the 80s z glasbo, ki se je vrtela po klubih v osemdesetih, The 90s World z glasbo iz obdobja devetdesetih, The godfathers of house večer, namenjen največjim house uspešnicam do leta 2010.

N. D.; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne