• C Novo mesto
  • 23:06
  • Sob, 13.08.2022

Slovenska glasba v šoku, v prometni nesreči umrl Žarko

V križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine se je med vikendom zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in mopeda. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznika 60-letnega voznika mopeda.

Kaj se je zgodilo?

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kot so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, si je kraj nesreče ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni voznik mopeda je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah in tretja v dobrem tednu dni. V enakem obdobju lani je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč.

Družabna omrežja žalujejo

Kmalu je odjeknila vest, da gre za bobnarja Žarka Sreša, ki je bil član prekmurske glasbene skupine Avantura in bobnar skupine D’Kwaschen Retashy. »Z neizmerno žalostjo v srcu vam sporočamo, da je včeraj tragično preminil Žarko Sreš. Žarko je bil spoštovan in ljubeč mož, oče, sin, brat, prijatelj in član skupine D’Kwaschen retashy. Hvala za vsa izrečena sožalja in hvala vsem, ki stojite družini ob strani v teh težkih trenutkih. Nikoli se več ti ne bomo rekli ‘Žarko… zaropotaj!’ Pa vseeno boš za vedno z nami. Radi te imamo!« so v slovo zapisali prijatelji iz skupine D’Kwaschen Retashy.

Skupino D’Kwaschen Retashy so leta 2001 ustanovili Jože Činč, Miran Camplin in Primož Dani za hec. Sodelovali so na oddaji “I feel good” ter priredili pesem Afroman – Because I got high; njihova priredba nosi naslov Baba malo me njaj. Pesem je kmalu postala hit po celi Sloveniji. Po izidu pesmi so postali znani, zato so jih začeli vabiti na večje prireditve. Pridružili so se jim pa še ostali člani skupine. Vse skladbe skupine so v prekmurščini. Leta 2003 so posneli album z naslovom “Tak, pa nikak nači!”, ki naj bi bil razprodan v eni noči. Za pesem Baba malo me njaj so posneli tudi videospot, ki pa je bil tudi zelo uspešen. Kasneje naj bi iz skupine izstopil Jože Činč zaradi svojih težav. Nato pa se je skupina nazaj združila, navaja wikipedia.

Pripravil: Nadlani.si

Foto: Shutterstock

bee queen
kobra