• C Novo mesto
  • 00:53
  • Pon, 18.10.2021

Slovenska glasba žaluje! »Dragi Miran, težko boš počival v miru …«

»Danes nas je zapustil Miran Vodopivec, slovenski didžej, doma iz Nove Gorice. Vedno nasmejan in pripravljen za nove izzive je tokrat ubral drugo pot. Od njega se poslavljamo z mislijo, da bo tam nekje spet igral in delil svoje veselje s številnimi dušami, ki so, tako kot DJ Cvere, prehitro zapustile naš svet. Počivaj v miru, dragi Cvere. Naše iskreno sožalje vsem tvojim najdražjim,« so zapisali na Facebook profilu Master Vinyl, kjer so zbrani ljubitelji glasbe.

Ob tem so Facebook strani Humans of Nova Gorica leta 2017 zapisal, da je pokojni glasbo vrtel že dobrih 35 let in da je v tem času gostoval po skoraj vseh večjih in manjših lokalih okoli ter da je tako spremljal glasbeni okus prebivalcev. »Sam sem pri vrtenju glasbe v zlatih časih domačih diskotek vedno rad uvajal nove glasbene stile, ki tukaj še niso bili razširjeni. Včasih je bilo to tudi težavno, predvsem zaradi tistega dela domače publike, ki je bil navezan na rock. Sedaj pa so v lokalih najbolj priljubljeni stari hiti iz starih časov, z dostopnostjo interneta pa novitete mladi spoznajo predvsem prek računalnika in telefona. Na Novo Gorico gledam še vedno tako kot takrat, ko sem bil star 25 let. V tistih časih je bilo vrstniško druženje in navezanost posameznikov močnejše. Danes med mladimi ne čutim več nekega pričakovanja vikendov kot nekoč. Mesto pa vseeno potrebuje nek klub, kjer bi se družili ljubitelji kvalitetne komercialne glasbe. Zavedam pa se, da se bo to težko doseglo, še posebej zato, ker mladi zaradi pomanjkanja delovnih mest zapuščajo Novo Gorico,« je zapisano.

Slovo od priljubljenega DJ-ja

»Dj Cvere/Miran, zame najboljši!!! Najbolj nasmejan, ustrežljiv pri glasbenih željah, prijazen in še najlepši za na vrh! Niti dve leti še nista minili, ko sva ušpičila presenečenje na enem okroglem rojstnem dnevu… Dragi, Miran, težko boš počival v miru, kolikor muzike si nam zavrtel, verjamem pa, da ti bo lepo med Angeli. Se vidimo, ko pride tudi naša ura in pole mi boš spet, nasmejan čez ušesa, zavrtel kakšno mojo domačo …« se glasi slog poslavljajočih se komentatorjev.

Kot še poroča portal Odkrito. si, je  DJ Cvere umrl po krajši bolezni, neuradno pa naj bi umrl zaradi covida-19.

N. D.; Foto: arhiv