• C Novo mesto
  • 06:27
  • Sob, 23.09.2023

Slovenska narodnozabavna glasba v solzah, umrl je Igor

»Danes sta odšla dva, ki se ju bom vedno rada spominjala. Igor Soklič, kitarist v ansamblu Zarja, z nalezljivim nasmehom in Sašo Hribar, s katerim sem bila skupaj z Jankom Ropretom leta 1996 nominirana za radijskega Viktorja popularnosti. Življenje je tako nepredvidljivo. Vsem domačim izrekam iskreno sožalje,«  je včeraj žalostno vest obelodanila radijska voditeljica Saša Pivk Avsec.

»Smo narodnozabavni ansambel iz Loma pod Storžičem in delujemo že več kot dvajset let. Pojemo štiriglasno, naša posebnost pa so besedila v Gorenjskem narečju, po katerih smo tudi poznani. Vedno se trudimo izvajati kvalitetno glasbo v živo,« piše sicer ob predstavitvi prej omenjenega ansambla.

Umrl tudi radijski voditelj Sašo Hribar

Spomnimo, da je na isti dan umrl tudi Aleksander (Sašo) Hribar, nagrajeni slovenski satirik in priljubljen radijski voditelj, v javnosti najbolj poznan po oddaji Radio GA-GA na Prvem programu Radia Slovenija. Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. Star je bil 63 let.

Hribarjevi sodelavci na RTV Slovenija so v skupni izjavi zapisali, da so pretreseni ob nenadni izgubi legendarnega radijskega voditelja. »Spominjali se ga bomo kot izjemnega radijskega voditelja in satirika, a tudi kot izjemnega človeka, sodelavca in prijatelja. Za njim ostaja velika ustvarjalna praznina in globoka žalost, vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje,« so zapisali. Svet RTV Slovenija, katerega član je bil tudi Hribar, je ob njegovi nenadni smrti izrekel globoko obžalovanje.

N. D.; Foto: Shutterstock